Centre de vaccinare anti-Covid-19, în judeţÎn prezent, în Caraș-Severin sunt active Centrele de vaccinare anti-Covid-19 de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” Reșița, Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, Spitalul Județean de Urgență din Reșița, care se va închide la 31 martie, Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă, Spitalul Orășenesc din Oravița, Centrul Medical Județean Reșița, Centrul Bocșa – Clădire Administrativă, Centrul Bozovici – Ambulator Integrat.
Odată cu deschiderea, la începutul acestei săptămâni, a Centrelor de vaccinare de la Ezeriş (foto) şi de la Slatina-Timiş, numărul acestor unităţi a crescut. De îndată ce numărul de doze va permite, îşi vor începe activitatea şi Centrele de la Anina (în incinta Centrului de Afaceri, parter), Băile Herculane (Componenta Pecinișca, nr. 30) și Oțelu Roșu (Casa de Cultură, str. 22 Decembrie, nr. 1), am fost informaţi de Biroul de presă al Instituţiei Prefectului.
În prezent, conform cifrelor din 2020, furnizate de către Direcţia Judeţeană de Statistică, Caraş-Severinul are o populaţie de 313.956 de locuitori, din care 42.176 au vârsta sub 16 ani. Astfel, din cei 271.780 de cetăţeni eligibili pentru a fi imunizaţi, până în acest moment au fost vaccinate 27.940 de persoane.
Luni, în judeţ au ajuns 1.878 de doze de vaccin produs de Pfizer şi 170 de doze produse de Moderna, iar marţi au mai sosit încă 330 de doze Moderna.
„Facem un apel la cetăţenii judeţului nostru să se programeze pentru vaccinare şi să ducă până la capăt procesul de imunizare. Am reuşit să vaccinăm peste 10% din populaţia judeţului, dar, până nu se atinge un prag de aproximativ 70%, nu se poate vorbi de imunizare în masă şi, implicit, de ţinerea pandemiei sub control.
Odată cu apariţia noilor tulpini ale SARS CoV-2, virusul se răspândeşte mai repede şi evoluţia bolii a devenit mai agresivă, reprezentând un pericol şi pentru persoanele care nu se încadrau până acum în categoriile de risc major.
Ne confruntăm cu o creştere accelerată a numărului persoanelor infectate şi doar prin disciplină şi simţ civic putem stopa acest fenomen. Sistemul sanitar este supus unei presiuni uriaşe, numărul pacienţilor care necesită internarea creşte, iar secţiile ATI se aglomerează într-un ritm accelerat.
Solicităm cetăţenilor judeţului nostru să poarte măşti de protecţie, să respecte distanţarea fizică şi să aplice regulile igienico-sanitare de prevenire a răspândirii coronavirusului.
Vă reamintim că toate aceste reguli, precum şi restricţiile în vigoare, sunt aplicate pentru protejarea cetăţenilor.
Doar respectând cu stricteţe aceste reguli, vom putea reveni la normalitate!”, se mai arată în comunicatul Biroului de presă al Instituţiei Prefectului.
Geanina LUCA