„Palme” de 9.000 de lei la Şcoala Specială din Caransebeş


Judecătoria Caransebeş s-a pronunţat în dosarul în care fosta directoare a Şcolii Speciale din Caransebeş a fost acuzată de două dintre cadrele didactice ale instituţiei, de acte de violenţă. Instanţa de judecată a stabilit că Elena Memelis trebuie să plătească o amendă penală de 1.500 de lei şi a obligat pârâta la plata daunelor morale de 5.000 de lei către Oana Grigorescu şi de 2.500 de lei către Viorica Iuliana Ion.

Conflictul a avut loc în data de 3 martie, în pauza mare, în prezenţa mai multor dascăli. Cele două cadre didactice au intentat proces penal directoarei, la acea vreme, a instituţiei la care acestea lucrează, după ce, susţin ele, au fost pălmuite.

Suspendată din funcţia de director până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile, Elena Memelis a respins în faţa instanţei acuzaţiile care i s-au adus.

Conform declaraţiilor lui Cosmin Bolosin, avocatul pârâtei, sentinţa Judecătoriei Caransebeş nu este definitivă şi, în consecinţă, a fost atacată cu recurs la Tribunalul Caraş-Severin. „Cel mai probabil, primul termen va avea loc în luna ianuarie, anul viitor”, a mai spus Bolosin.

La rândul lor, părţile vătămate sunt convinse că şi instanţele superioare le vor da dreptate şi câştig de cauză.

Tiana MESNER