„Integrare pe piaţa muncii pentru persoanele traficate”


Joi, 28 octombrie, a avut loc, la reşedinţa episcopală din Caransebeş, întâlnirea regională din cadrul Proiectului strategic „Integrare pe piaţa muncii pentru persoanele traficate”, întâlnire organizată de Federaţia Filantropia a Patriarhiei Române şi Episcopia Caransebeşului.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Episcopiei Caransebeşului, ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ai Primăriei Caransebeş şi ai Poliţiei municipiului Caransebeş. Acţiunea a fost moderată de Claudiu Roman, coordonator COP.
Întâlnirea a oferit participanţilor posibilitatea de a cunoşte proiectul, de a interacţiona şi de a face schimb de experienţă cu specialişti şi operatori activi în domeniul combaterii traficului de persoane, şi mai cu seamă de a cunoaşte noi şi diferite experienţe, metode de lucru şi modele de bună practică. Parteneri în implementarea proiectului sunt Centrul Parteneriat pentru Egalitate şi cinci organizaţii din Italia.

Principalele activităţi desfăşurate în cadrul proiectului sunt organizarea de evenimente transnaţionale: seminarii, vizite de studiu, internship-uri, precum şi organizarea de întâlniri regionale de promovare a proiectului şi de identificare a noi structuri, care să fie invitate în activităţile organizate în cadrul proiectului. Totodată, se doreşte crearea unei comunitaţi de practică (COP) şi a unui model de integrare a persoanelor traficate pe piaţa muncii, precum şi constituirea unei reţele de organizaţii care să pună în aplicare modelul creat. Proiectul este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. (S. Berger)