Zona „Halici” va înflori la primăvară


În primăvara anului viitor, administraţia locală caransebeşeană intenţionează să realizeze în zona „Halici” mai mult de 100 de locuri de parcare, două locuri de joacă, alei dalate şi spaţii verzi în suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi. În acest sens, municipalitatea a aprobat documentaţia tehnică, urmând să se treacă la licitarea lucrărilor, suma totală pentru această investiţie fiind de aproape 800.000 de lei.

„După ce au fost mai mulţi ani de litigii cu privire la deţinerea garajelor din acest loc, sperăm ca în primăvara viitoare să putem reabilita şi moderniza acest spaţiu, astfel încât să avem şi o disciplină rutieră normală în zonă. În mod special, urmărim însă ca zona, care are o suprafaţă totală de aproape 4.200 de metri pătraţi, să se încadreze în spaţiul urban civilizat din Centrul Civic, prin siguranţa pietonală, prin zonele verzi şi prin locurile de joacă pentru copii. Vom planta şi tei pentru a crea locuri cu umbră, plăcute şi răcoroase, pentru ca toţi cei care locuiesc în acest cartier să beneficieze de o oază de linişte. De asemenea, vom amenaja 105 locuri de parcare la care prioritate vor avea locatarii din blocurile de pe «Halici»”, a declarat primarul Marcel Vela.

În primăvara acestui an, cele 26 de garaje amplasate pe spaţiul public au fost demolate de deţinători, după ce administraţia locală a câştigat în instanţă litigiul cu aceştia şi a anunţat că intenţionează să aducă zona „Halici” la standarde civilizate. (M. Doman)