Zavoi otelu


zavoi - otelu rosu 1Un meci al… extremelor

Agmonia Zăvoi – Metalul Oţelu Roşu 0-3 (0-1)

Timpul frumos, dar mai ales importanţa meciului a făcut ca sâmbătă, 31 august, tribunele stadionului din Zăvoi să fie pline cum nu au mai fost de ani buni încoace. Aşadar, în prima etapă a sezonului 2013-2014 al Ligii a IV-a, nou-promovata Agmonia a dat piept cu nimeni alta decât campioana judeţului Caraş-Severin din campionatul trecut, Metalul Oţelu Roşu.

Primele minute ale întâlnirii de sâmbătă au aparţinut gazdelor, care, cu entuziasmul şi ambiţia date de debutul într-o ligă superioară, au alergat mult, dar acest lucru nu a fost suficient, oaspeţii echilibrând rapid jocul, astfel că după primul sfert de oră au controlat mijlocul terenului şi, prin urmare, partida.

Scorul a fost deschis în minutul 25, dintr-o fază în care Şt. Bălan a fost angajat în careul gazdelor cu o pasă filtrantă dată printre fundaşii centrali, acesta, deşi aflat în poziţie bună, a preferat să-i paseze, altruist, pe dreapta, lui Bădeţ, care, de la 4 metri, a pus latul, îndeplinind o simplă formalitate, trimiţând mingea în poarta goală.

După doar două minute, Gordîn l-a faultat pe Neagu la 23 de metri, lovitura liberă a fost bătută bine de Aiojoaiei, însă portarul gazdelor, Băluţă, s-a întins şi a respins în corner.

Ultima fază de poartă a primei reprize a fost făcută de cei de la Zăvoi, la o lovitură liberă de la 30 de metri, dictată după un fault al lui Şt. Bălan asupra lui Brăbilă. Gazdele au utilizat o schemă în care Marco l-a angajat pe Adrian, însă portarul oaspeţilor, Vasile, a reuşit să evite lobul şi să îndepărteze pericolul.

Primele două ocazii de a înscrie din partea a doua a întâlnirii le-au avut oaspeţii, în minutele 47 şi 51, în ambele faze Neagu ratând ţinta cu câţiva centimetri. Gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 28 de metri, în minutul 56, pe care Marco a executat-o înalt, în careu, Vasile a respins, însă, în învălmăşeala creată, oaspeţii au reuşit să degajeze balonul.

Metalul şi-a majorat avantajul pe tabela de marcaj în minutul 73, la o pătrundere pe dreapta a lui Bădeţ, acesta a centrat pe jos, iar Slidak, de la 3 metri, şi-a trimis balonul în propria poartă.

Scorul final a fost stabilit în minutul 82, când Bădeţ a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă, „centralul” Cosmin Corocan a dictat un penalty în favoarea oaspeţilor, Moldovan bătând în dreapta lui Băluţă şi trecându-şi astfel numele pe lista marcatorilor.