Voleibaliştii ţintesc podiumul Diviziei A1


În cursul săptămânii trecute, Volei Club Caransebeș a făcut două transferuri importante, în vederea abordării nu doar a returului campionatului Diviziei A1, ci și a Cupei României, în cadrul căreia elevii antrenați de Valentin Pereu i-au întâlnit miercuri, 13 ianuarie, în deplasare, în manșa tur, pe cei de la Știința Explorări Baia Mare. Cele două noi achiziții sunt Dragoș Pavel și Andrei Laza.

Dragoș Pavel este de patru ori câștigător al Cupei României, în 2005, 2006, 2007 și 2014, precum și triplu campion al țării, în 2007, 2014 și 2015, toate performanțele obținute cu CVM Tomis Constanța. În România, el a mai jucat la Steaua, Piatra Nemț și Buzău, dar a mai evoluat și la cluburi din Franța și Tunisia.

Andrei Laza joacă pe postul de „centru”, este și el dublu câștigător al Cupei României, în 2013 și 2014, cu CVM Tomis Constanța, și de cinci ori campion al țării, în 2013, 2014 și 2015 cu CVM Tomis Constanța, și în 2011 și 2012 cu Remat Zalău. A mai jucat la Știința Explorări Baia Mare și la Nancy Volley Maxeville Jarville, în Franţa.

Cu cele două achiziții de marcă, gugulanii au așteptări mai mari de la retur, primul obiectiv fiind o calificare în faza următoare a Cupei României, după dubla cu Știința Explorări Baia Mare. „A durat ceva timp cu cele două achiziții, a fost puțin stres, puțină presiune, dar pot să spun acum că Dragoș Pavel și Andrei Laza sunt jucătorii Caransebeșului. Probabil că vor fi și una-două plecări de la echipă. Într-adevăr, cu aceste două achiziții și obiectivul nostru se schimbă. Dacă la începutul campionatului ne-am propus locurile 5-8, acum sperăm cel puțin la locul 4, dacă nu chiar locul 3”, a spus preşedintele lui Volei Club Caransebeş, Cristian Stepanescu.

Sorin ROGOZ