Caransebeşul nu vrea gunoi la preţ de lux


Încă de la începutul lunii septembrie, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Intercom Deşeuri“ a dublat tarifele la tona de deşeuri, care a ajuns acum la 109,75 lei, ceea ce duce, implicit, şi la creşterea celor de salubritate.

Majorarea a fost cerută de Asocierea Green Ecobauer şi Rampa Salprest, cea care prestează servicii pentru ADI „Intercom Deşeuri”, motivul acestei solicitări fiind creşterea salariului minim pe economie, accizarea motorinei şi majorarea tarifelor de depozitare la deponeul de la Drobeta Turnu Severin. În aceste condiţii, din cei 13 asociaţi câţi numără ADI „Intercom Deşeuri”, doar Primăriile din Caransebeş, Oţelu Roşu şi Berzasca s-au opus creşterii preţului la tona de deşeuri.

Primăria Caransebeş şi reprezentantul Consiliului Local au fost împotriva majorării preţului la salubritate, aşa cum ne-am opus şi la creşterea celui de la apă şi canal. Din păcate, suntem în minoritate şi nu este corect ca pentru alte localităţi, care au costuri mai mari la utilităţi, municipiul Caransebeş să fie nevoit să suporte aceste majorări“, a declarat primarul Marcel Vela. (S. Berger)