Volei de 24 de karate la Caransebeş 1Sărbătorile de iarnă ale anului 2019 au fost prilej pentru fostele glorii ale voleiului caransebeşean de a se întâlni, în 27 decembrie, în Sala de sport a Clubului Sportiv Şcolar din municipiu. Au răspuns la apelul lansat de organizatori 40 de foşti sportivi ai Generaţiei de Aur, masculin şi feminin, care au antrenat sau activat la cluburile din perioada cea mai înfloritoare a voleiului caransebeşean.
„Acest oraş a fost mereu un izvor de talente pentru mişcarea voleibalistică din România. E suficient să amintesc doar că oraşul a fost singura localitate din ţară, în afară de Bucureşti, care a avut două echipe, una de fete şi una de băieţi, care au activat în Divizia A. Mi-aş dori ca voleiul caransebeşean să dea noi talente care să ajute la ridicarea acestui sport atât de iubit, în Banatul Montan”, ne-a spus fostul jucător şi antrenor Petru Motoş.
Prof. Ioan Cioloca, fost antrenor la CSŞ şi CSM Caransebeş, club cu care a şi intrat în Divizia A, apoi la clubul din Lugoj, cu care a câştigat şase titluri naţionale la copii, ne-a spus că această întâlnire de suflet i-a adus o mare bucurie. „Voleiul caransebeşean a fost valoros şi, sunt sigur, va avea un viitor frumos”, a concluzionat acesta.
„Voleiul m-a legat de Caransebeş, oraş în care am antrenat şi unde am adus jucători de la Oţelu Roşu. A fost o perioadă foarte frumoasă a voleiului, de care ne amintim cu drag, când în România se investea în sport, nu ca acum, când copiii făceau mişcare, nu stăteau pe gadget-uri, şi sper ca de acum încolo să se întâmple ceva extraordinar, cineva să investească din nou în sport, să se revină la calitatea sportivă care a existat o bună perioadă. Îmi aduc aminte cu multă plăcere de vremurile în care Caransebeşul avea echipe în Divizia A la volei, când Caransebeşul era unul dintre dintre centrele cele mai valoroase pe plan naţional”, a declarat şi fostul antrenor Pavel Craia.
Venită tocmai din Australia, acolo unde s-a stabilit împreună cu familia, Gina Reus Bălan, organizatoare, alături de Ioan Cioloca, a acestui eveniment, ne-a spus că toate generaţiile pe care le-a avut Caransebeşul au fost de aur, datorită performanţelor obţinute. „Acest micuţ oraş a fost şi este renumit pentru promovarea voleiului. Mă bucur din tot sufletul că suntem aici cu toţii, împreună, şi ne-am recunoscut, şi cu, şi fără ochelari. Este bine acolo unde trăiesc acum, dar sunt departe de casă. Pământul miroase la fel şi în Noua Zeelandă, unde am locuit câţiva ani, şi în Australia, şi, mai ales când iarba este verde, miroase ca acasă”, a mai spus fosta voleibalistă.
Sorin ROGOZ

 


Un gând despre “Volei de 24 de karate la Caransebeş

Comentariile sunt închise.