Vineri, 13, ghinion…


caransebes fotbal 2.jpgPandurii Tg. Jiu II – FC Caransebeş 2-1 (2-1)

În etapa a treia a Seriei a IV-a a celui de al treilea eşalon fotbalistic al ţării, gugulanii de la FC Caransebeş s-au deplasat la Târgu Jiu, pentru un meci cu echipa secundă a „Pandurilor”. După un debut de campionat în care au obţinut 6 puncte din două jocuri, cu Hunedoara şi Millenium Giarmata, ocupând prima poziţie în clasamentul seriei, băieţii antrenaţi de Alin Artimon s-au dus în Oltenia cu un moral foarte ridicat, lucru care s-a şi văzut în începutul partidei de vineri, 13 septembrie. În minutul 8, la o centrare de pe dreapta, în direcţia de atac a gugulanilor, fundaşul-dreapta al gorjenilor a comis henţ în suprafaţa de pedeapsă, penalty-ul fiind transformat cu siguranţă de căpitanul Suru, care l-a păcălit pe portarul „Pandurilor”, trimiţând în partea opusă celei în care plecase acesta.

Au urmat încă 35 de minute de dominare totală a caransebeşenilor, cu încă două mari ocazii de a-şi mări avantajul pe tabela de marcaj, prin Şandru şi Negoescu. A venit însă minutul 42, când gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 35 de metri, lateral stânga, mingea a trecut printre fundaşii gugulani, a ajuns la Dubei, iar acesta, încercând să o degajeze, a lovit-o defectuos cu tibia, trimiţând-o în propria poartă. Şi, ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns pentru oaspeţi, care, aşa cum am spus, au controlat în totalitate prima repriză, peste doar două minute, pe un contraatac al gorjenilor purtat pe partea stângă, balonul a fost direcţionat spre centru, de unde, printr-un şut din drop, de la 18 metri, a fost catapultat în bara porţii gugulane, după care a intrat în poartă, acesta fiind golul care a stabilit nu doar scorul la pauză, ci şi cel final.

Partea a doua a meciului a însemnat un joc de uzură, încâlcit, cu multe întreruperi, în care „Pandurii” nu au avut nicio ocazie la poarta caransebeşeană, iar gugulanii au avut doar două, prin Artean şi Dubei. Din păcate pentru băieţii antrenaţi de Alin Artimon, şi de această dată, ca şi în meciul din etapa precedentă, cu Giarmata, s-a dovedit că, supuşi presiunii scorului, aceştia nu mai dau randamentul obişnuit, dar, am zice noi, asta se datorează în primul rând tinereţii lotului gugulan, fiind o problemă care, în timp, îşi poate găsi rezolvarea.

„Un joc pe care l-am controlat într-o manieră foarte clară până la primirea golurilor. Din păcate, am luat două goluri pe contraatac, şi asta într-un meci în deplasare… În partea a doua am reuşit să echilibrăm şi pe fondul schimbărilor şi al nivelului fizic scăzut al adversarului, dar a fost o dominare fără claritate din partea noastră, spun iarăşi, din păcate. Sper că am învăţat ceva din această întâmplare, pentru că am pierdut în faţa unei echipe sub primele două pe care le-am întâlnit până acum, ca nivel. În ceea ce priveşte partida de vineri, cu AFCM (Gloria) Reşiţa, din punctul meu de vedere va fi un meci între două echipe tinere, un joc de campionat pe teren propriu, nimic mai mult, unul pe care îl vom trata la fel ca pe toate celelalte, încercând să-l câştigăm”, a declarat antrenorul caransebeşean, Alin Artimon.

FC Caransebeş: Cioloca (min. 70, Laurenţiu), R. Artimon, Goşa, Dubei, Zele, Suru (cpt.), Artean, Şandru (68, Firan), Constantinescu (46, Feneş), Negoescu, Steop (65, Gheju). Antrenor, Alin Artimon.

Sorin ROGOZ