Get Adobe Flash player

Felix Borcean îi aşteaptă pe liberali la cotitură


În debutul ședinței extraordinare de marți, 2 iulie, a Consiliului Local Caransebeș, Felix Borcean a retras de pe ordinea de zi două puncte al căror inițiator era, unul dintre acestea – şi cel mai important – fiind cel referitor la aprobarea organigramei şi statului de funcţii pentru Aparatul de specialitate al primarului.
Cu doar câteva zile înainte, edilul municipiului declara într-o conferinţă de presă că, neavând semnăturile membrilor comisiei de specialitate, proiectul nu poate fi introdus decât pe ordinea de zi a unei şedinţe extraordinare. La rândul lui, preşedintele Organizaţiei PNL Caransebeş, Andrei Ungur, afirma că în respectiva organigramă există câteva puncte cu care liberalii nu pot fi de acord, printre acestea numărându-se şi acela că viceprimarul şi secretarul Primăriei ar rămâne fără nicio atribuţie.
Într-o recentă conferinţă de presă, Felix Borcean a vorbit despre gestul său de a retrage respectivul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi. „Nu avea niciun rost să păstrez organigrama, era pierdere de vreme… Viceprimarul, în opinia mea şi a multor altor primari, are şi evident că va avea unele atribuţii, dar i le dau eu. Ce am propus eu în organigramă – Direcţia Poliţia Locală se transformă în Serviciul Poliţia Locală, Direcţia Juridică şi Administraţie Locală este o structură nouă, care ar fi avut un director care să se ocupe de Serviciul juridic, de administrarea spaţiului locativ, de Biroul de Relaţii cu Publicul şi să coordoneze Arhiva, apoi mai era Direcţia de Organizare şi Monitorizare a Serviciilor Publice, Guvernanţă Corporatistă, care se ocupa de şcoli, cabinete, spital, servicii de utilitate publică, deci eu am vrut să eficientizez activitatea, nu pleacă nimeni, nu e dat nimeni afară… Şi un lucru foarte important, la Proiecte – Programe, am vrut să creez mai multe posturi, să fie opt în loc de patru în organigramă, însă doar dacă există proiecte cu finanţare europeană”, a spus Felix Borcean.
Edilul Caransebeşului a mai precizat că a lucrat două luni la această organigramă şi a aşteptat încă patru luni la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, prin urmare va avea răbdare şi o va repune pe ordinea de zi a unei şedinţe în care consilierii liberali vor fi în minoritate, astfel încât proiectul de hotărâre să fie aprobat.
Sonia BERGER

Traducere
Slovensky Med
Ultimele articole
Servicii deratizare Transal Urbis


Servicii Transal Urbis