„Verde” pentru încă două microbuze galbene


La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, consilierii locali caransebeşeni, reuniţi în ședință extraordinară, au hotărât angajarea unei case de avocatură care să reprezinte în instanță societatea Transal Urbis, în procesul intentat firmei bucureștene IAC Management, cea care urma să livreze două microbuze care, împreună cu cele patru autobuze, trebuiau să asigure transportul public local în municipiu. Cum firma din Capitală depășise din nou termenul stabilit, operatorul de transport public a decis atunci să rezolve problema în instanță, atât pentru a rezilia contractul şi pentru a recupera penalitățile, care la acea oră se ridicau la 130.000 de lei, cât și pentru a obține daune interese.

Iată că, recent, acest diferend în instanţă a fost câştigat de Transal Urbis, firma bucureşteană urmând să plătească penalitățile și cheltuielile de judecată. Directorul SC Transal Urbis SRL Caransebeş, Ovidiu Chimigeriu, le-a comunicat acest lucru membrilor Adunării Generale a Acţionarilor, iar aceștia au fost de acord atât în vederea demarării procedurii de executare silită a firmei IAC Management, cât şi în ceea ce priveşte organizarea unei noi licitații pentru achiziționarea celor două microbuze.

„Există bani pentru cele două microbuze, ceva mai mult de 580.000 de lei, iar de la firma bucureşteană avem de recuperat daunele și cheltuielile de judecată, care se ridică la peste 130.000 de lei”, ne-a mai spus Ovidiu Chimigeriu.

Sonia BERGER