Vârşeţul ne modernizează transportul


La sfârşitul săptămânii trecute, în prezenţa reprezentanţilor celor două ţări partenere, în Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin a avut loc lansarea Proiectului „Introducerea tehnologiei moderne de transport în logistica regiunii Banat”, finanţat cu peste 300.000 euro, prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia şi implementat de municipalitatea din Vârşeţ, în parteneriat cu Consiliul Judeţean. Până acum au fost absorbite, prin proiecte transfrontaliere desfăşurate între cele două ţări, peste 16 milioane de euro. Scopul acestui nou proiect este dezvoltarea socio-economică a regiunii şi crearea condiţiilor necesare pentru o dezvoltare economică rapidă a acesteia, prin introducerea unor tehnologii moderne de transport.

„Municipalitatea din Vârşeţ este un partener tradiţional, care urmăreşte realizarea unor studii de fezabilitate pentru modernizarea transportului în această zonă, în principal pentru construirea a două terminale de transport. Valoarea proiectului este de aproximativ 300.000 de euro, nu este o valoare mare, dar e semnificativă, în contextul în care în ultimii ani, din 2008, Caraş-Severinul a beneficiat de circa 16,5 milioane de euro, finanţare din acest program transfrontalier, prin instrumentul de preaderare al Serbiei la UE. Comunităţile din Caraş-Severin sunt partenerii diverselor entităţi teritorial-administrative sau economice din Serbia”, a afirmat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

„Mulţumim Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru că este cel mai important partener al nostru. Printr-o asemenea colaborare arătăm şi Uniunii Europene că suntem parteneri interesaţi şi serioşi în accesarea de fonduri europene”, a declarat şi Dejan Pantovic, adjunctul preşedintelui municipalităţii Vârşeţ.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

Sonia BERGER