Vara, sărbătorită trei zile la Caransebeş


La sfârşitul săptămânii trecute, în Piaţa „Gral. Ioan Dragalina” a avut loc ce a de a treia ediţie a Serbărilor Verii la Caransebeş, manifestare în care s-a implicat Organizaţia DJ-ilor, Artiştilor, Muzicologilor Producători şi Interpreţi din Timişoara, având ca parteneri Primăria şi Consiliul Local, şi Casa de Cultură „George Suru” din municipiu.

Organizatorii au pregătit concerte de promovare a artiştilor din zona Banatului şi lansări de discuri din sfera muzicii populare, uşoare, folk şi rock. Vineri, în prima zi a manifestării, au urcat pe scenă Adela Jurchescu, Gabi Stanciu, Mariana Şuşca, Gabi Şera, Octavia Hetea, Dorin Covaci, Larisa Horvath, Ghiţă Berinde şi Alessia, iar sâmbătă Teo Catarov Band, Tavi Colen Band & Emma, Elena-Alexandra Sinoi, Lucian Petrila Quartet, Olivera Petcov şi Grupul Rustic. Duminică, în ultima zi a serbărilor, au evoluat în faţa publicului caransebeşean Cristina Tăcină, Zorica Savu, Mariana Zota, Nicoleta Anculia, Petrică Moise, Grupul Autentic şi Cristian Popescu.

De-a lungul celor trei zile, în Piaţa „Gral. Ioan Dragalina” au avut loc proiecţii pe ecrane cu LED – videoclipuri ale artiştilor prezenţi, concursuri de karaoke cu muzica lansată cu acest prilej, dar şi clipuri publicitare. În perimetrul Pieţei au fost amplasate terase şi chioşcuri ale micilor comercianţi, precum şi un parc de distracţii pentru copii.

Din donaţiile făcute de comercianţi, organizatorii au ajutat cu 10.000 de lei un caz social deosebit, identificat de Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Caransebeş, fără să mai fie nevoie ca spectatorii să facă donaţii directe, aşa cum s-a procedat până acum. Astfel, luni, city-managerul Andrei Ungur i-a înmânat, la Primăria municipiului, lui Alexandru-Gheorghe Ciortan, un tânăr cu dizabilităţi din oraş, student la Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată a Universităţii Tibiscus din Timişoara, care a făcut peste 90 de ore de practică la SC Gemini Info Ghid SRL şi este voluntar la Fundaţia „Sim.Ţim la Fel”, un cec cu această sumă.

Mădălina DOMAN