Unitatea Specială „zboară” mai departe


După ce, în cursul anului trecut, la Caransebeş a fost inaugurată Unitatea Specială de Aviaţie, gândită să funcţioneze pe principiul SMURD-ului, pentru a deservi întreaga zonă de vest a ţării în cazul unor situaţii de urgenţă, recent, Primăria municipiului a primit o Adresă de la Inspectoratul General de Aviaţie prin care i se comunica faptul că elicopterul IAR-316B de la Caransebeş a fost repartizat la Iaşi, iar cei doi piloţi care primiseră posturi în municipiu au fost transferaţi în alte zone, motivul fiind tocmai… lipsa elicopterului. Noi am relatat, la momentul respectiv, faptul că pentru realizarea Unităţii Speciale au fost depuse eforturi financiare considerabile, numai administraţia caransebeşeană investind pentru renovarea unui hangar şi a unei clădiri administrative, plus infrastructura aferentă, peste o jumătate de milion de lei din bugetul local.

Iată însă că, zilele trecute, Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne a revenit la gânduri mai bune şi a anunţat pe site-ul instituţiei că recrutează ofiţeri şi subofiţeri din structurile MAI în vederea încadrării, prin mutare, a câtorva ofiţeri şi subofiţeri pe posturi vacante tocmai la Unitatea Specială de Aviaţie Caransebeş.

Dintre acestea, un post este prevăzut pentru funcţia de Ofiţer specialist I la Biroul Logistic,  celelalte fiind pentru Ofiţer specialist I la Comunicaţii Aeronautice şi Tehnologia Informaţiei, Subofiţer administrativ principal la Compartimentul Financiar, Subofiţer administrativ principal, Conducător auto şi Subofiţer medical principal. Ultimele trei posturi sunt prevăzute cu funcţia de subofiţer operativ principal.

Rapoartele de participare la selecţie vor fi adresate comandantului Unităţii Speciale de Aviaţie Caransebeş, până la data de 30 aprilie. După ce se vor alege candidaţii care îndeplinesc condiţiile impuse, selecţia pentru unul dintre posturi se va realiza în baza unui interviu pe subiecte profesionale, la sediul Unităţii Speciale de Aviaţie Caransebeş.

Bogdan NAUM