Unii cu ocaziile, alţii cu golurile…


Poli II Timişoara – Scorilo-Autocatania 2-0 (1-0)

În prima etapă a returului Ligii a III-a, formaţia caransebeşeană Scorilo-Autocatania a întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, în deplasare, pe Politehnica II Timişoara. Meciul, disputat pe un teren sintetic, s-a încheiat cu victoria cu 2-0 a studenţilor din municipiul de pe Bega. Primul gol al gazdelor a venit pe fondul jocului bun, dar şi al ratărilor elevilor lui Ion Ibric, iar la al doilea caransebeşenii, care forţau egalarea, au fost prinşi descoperiţi. ,,Driverii” vor juca sâmbătă, acasă, cu Naţional Sebiş. (S. Rogoz)

Vineri, 4 martie, echipa Scorilo-Autocatania Caransebeş a disputat etapa a XVI-a, prima a returului Seriei a V-a a Ligii a III-a, în deplasare, întâlnind, pe un teren sintetic, pe Poli II Timişoara. În ciuda unor nume precum Nikolic şi Zăgrean de la echipa-gazdă, prima ocazie mare a aparţinut ,,Cataniei” din Caransebeş. În minutul 20, Neagu a reluat cu capul centrarea bună a lui Ţimbota, însă a trimis pe lângă poartă. Timişorenii aveau să deschidă scorul trei minute mai târziu, la prima acţiune mai consistentă, şutul lui Fuchs păcălindu-l pe Vulpescu. După alte zece minute, R. Dumitru îi dă ocazia lui Iordache să iasă în evidenţă, goal-keeper-ul ,,violeţilor” respingând spectaculos în corner.

Partea a doua a început, de asemenea, bine pentru Scorilo-Autocatania, dar Ciobanu a irosit o bună oportunitate de a egala. Mijlocaşul caransebeşean a trimis peste transversală, din apropierea porţii, o minge respinsă slab de Iordache, la şutul din lovitură liberă al lui Feneş. În minutul 70, Boştină, nou intrat în formaţia-gazdă, a creat din nou panică la poarta lui Vulpescu şi i-a oferit o minge pe tavă lui Zăgrean, care a dus scorul la 2-0. Spre final, la ,,driverii” caransebeşeni, Ion Ibric l-a introdus pe Coman, forţând cu trei vârfuri, dar tabela de scor a rămas nemodificată.

,,Nu caut scuze, dar s-a văzut că n-am făcut antrenament pe teren sintetic, şi cred că pe un alt teren am fi învins. Primul gol a venit pe fondul jocului nostru bun, a fost însă şi o greşeală de plasament. Regret rezultatul, pentru că nu am jucat rău, e prima dată când evoluăm pe un teren bun. Am forţat cu trei vârfuri, am fost surprinşi descoperiţi la al doilea gol al lor, unul norocos”, a declarat după joc Ion Ibric, antrenorul lui CS Scorilo-Autocatania.

Poli II: Iordache, Dăruială, R. Iovan, Fl. Ilie (cpt.), Cuciorvă, Popovici, Jitaru (min. 90, A. Aldea), Fuchs, Szalkai (min. 50, Rosenblum), Nikolic (min. 64, Boştină), Zăgrean (min. 83, Velici). Antrenor, Adrian Stoicov.

Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Grigorie, Ov. Bălan, Patrona, R. Dumitru, Ţimbota, Feneş (cpt.), Şt. Bălan, Ciobanu (min. 70, Coman), Porcescu, Neagu. Antrenor, Ion Ibric.

După acest meci, Scorilo-Autocatania ocupă locul al patrulea în clasament. În etapa viitoare, a XVII-a, programată sâmbătă, 12 martie, ,,driverii” vor juca acasă, de la ora 15, cu Naţional Sebiş, ocupanta locului III. La caransebeşeni sunt indisponibili Vulpescu (suspendat) şi Flori (accidentat).