Fără număr, fără număr…


CS Scorilo-Autocatania Caransebeş – Gloria Reşiţa 8-0 (4-0)

CS Scorilo-Autocatania, mai exact echipa care evoluează în Liga a III-a, şi-a continuat seria meciurilor de pregătire în vederea începerii returului Campionatului 2010-2011. Băieţii antrenaţi de Ion Ibric au întâlnit sâmbătă, pe Stadionul Caromet din Teiuş, pe Gloria Reşiţa, formaţie pe care au învins-o cu un neverosimil 8-0, având în vedere că reşiţenii sunt principalii candidaţi la promovarea în cel de al treilea eşalon. Pentru caransebeşeni au înscris Şt. Bălan, Patrona, Porcescu, Ţimbota, Coman (2), Văcărescu şi Boureanu. (S. Rogoz)

Pe o ploaie mocănească – un timp mai degrabă de toamnă târzie decât de sfârşit de iarnă –, echipa caransebeşeană care activează în Liga a III-a a primit sâmbătă, 19 februarie, pe Stadionul Caromet din Teiuş, replica formaţiei Gloria Reşiţa, una dintre pretendentele la promovarea în cel de al treilea eşalon valoric al ţării. Meciul a făcut parte din seria de jocuri de verificare, returul campionatului 2010-2011 urmând să ia startul în câteva zile.

Teoretic, partida nu se anunţa deloc a fi una uşoară pentru ,,driverii” caransebeşeni, ştiută fiind forţa de joc a oaspeţilor. În realitate – şi scorul nu lasă nicio îndoială în acest sens –, lucrurile au stat cu totul altfel. După câteva minute de acomodare cu partenerii de întrecere, băieţii antrenaţi de Ion Ibric şi-au marcat cu fermitate teritoriul, mai exact jumătatea adversă de teren. Prima fază de poartă a aparţinut gazdelor, centrarea de pe dreapta a lui Ţimbota, din minutul 4, fiind trimisă de Neagu, de la 16 metri, peste transversala reşiţeană. Scorul avea să fie deschis în minutul 11, când Ştefan Bălan a scăpat pe stânga, plecând din poziţie corectă, a rămas singur cu goal-keeper-ul oaspeţilor, care i-a ieşit în întâmpinare, l-a depăşit cu uşutinţă pe Jorj şi a înscris în poarta goală. De fapt, aşa cum avea să se dovedească până la sfârşit, punctul vulnerabil al reşiţenilor a fost apărarea, portarii fiind singurii care s-au făcut remarcaţi la Gloria.

Peste numai un minut, tabela de marcaj s-a modificat din nou: corner Feneş de pe dreapta, înalt, Porcescu a trimis cu capul spre poartă, mingea s-a oprit în noroi lângă bară, de unde Patrona a împins-o în plasă. Acelaşi Patrona putea să-şi treacă din nou numele pe lista marcatorilor, însă, în minutul 17, a prins un ,,semiluft” de la doar 12 metri, în urma executării unui corner de pe dreapta.

Singura fază mai periculoasă a reşiţenilor s-a petrecut în minutul 19, când Izvernar a reluat cu capul o centrare venită de pe dreapta, însă mingea s-a dus peste transversală. Imediat a venit şi golul trei al caransebeşenilor: Neagu a scăpat singur, perpendicular pe poarta reşiţeană, a tras, Jorj a parat spectaculos, apoi tot Neagu a recuperat, i-a învârtit pe fundaşii Gloriei şi a pasat la Porcescu, care, de la 16 metri, a trimis calm în plasă.

Cu un avantaj consistent luat în primele 20 de minute, caransebeşenii au lăsat-o, cumva, mai moale, în sensul că nu s-au mai concentrat chiar atât de bine la finalizare, risipind o mulţime de ocazii de a înscrie. Astfel, în minutul 23, Porcescu a scăpat singur cu Jorj, dar portarul reşiţean a fost mai rapid şi a degajat cu piciorul din faţa atacantului gazdelor, pentru ca, peste doar două minute, Ţimbota, excelent angajat în adâncime, însă talonat de doi fundaşi adverşi, să tragă, de la 16 metri, puţin pe lângă poartă. În minutul 32, Neagu a scăpat singur cu Jorj, a tras din alergare, de la 17 metri, însă portarul reşiţean a respins cu un reflex de zile mari. Apoi, în minutul 35, Ciobanu, aflat în careu, a încercat o scăriţă peste Jorj, însă goal-keeper-ul oaspeţilor a prins în doi timpi. Tot Ciobanu a scăpat singur cu portarul reşiţean, două minute mai târziu, însă Jorj a ieşit curajos, l-a încurcat, iar un fundaş reşiţean a reuşit să-l deposedeze în ultimul moment. În acelaşi minut, Ciobanu a mai prins un şut excelent de la 17 metri, însă Jorj a reuşit să se întindă şi să scoată mingea de sub transversală. Scorul primei reprize a fost stabilit de Ţimbota, în minutul 38, când a reluat, de la 10 metri, mingea respinsă de Jorj în urma unui şut din careu al lui Patrona.

Deşi au fost muştruluiţi serios la pauză de ,,principalul” Andrade Bichescu, jucătorii oaspeţi nu au reuşit să-şi depăşească condiţia nici în partea a doua a meciului, cei care s-au aflat în permanenţă la cârma jocului fiind tot caransebeşenii. În minutul 48, Dumitru a pătruns impetuos pe centru, a driblat câţiva fundaşi adverşi, dar, ajuns în marginea careului, nu a mai avut suficientă forţă să tragă spre poarta noului intrat Caramalău. În minutul imediat următor, Tică putea să mărească avantajul gazdelor, însă a dat cu piciorul, de la 12 metri, pe lângă mingea trimisă de pe dreapta de Văcărescu. În minutul 51, şi oaspeţii au înscris un gol, anulat însă de ,,centralul” Răzvan Predoaica, pe motiv de ofsaid.

Primul gol al reprizei secunde a venit în minutul 59, când Coman, intrat după puză, a dejucat pasul la ofsaid al apărării reşiţene şi, rămas singur cu Caramalău, a dat mingea pe lângă acesta, după care, din unghi, a trimis-o în poarta goală, după o execuţie grea, de fotbalist adevărat. Tot Coman a trimis, în minutul 68, un şut-centrare înşelător, de pe dreapta, mingea trecând milimetric peste transversala porţii reşiţene, pentru ca, în minutul 73, Ştefan Bălan să tragă sănătos de la 30 de metri, Caramalău reţinând fără probleme. Portarul reşiţean n-a mai putut însă să repete figura un minut mai târziu, voleul excelent al lui Văcărescu, din acelaşi loc, poposind în plasa porţii sale. Era deja 6-0.

În minutul 76, în urma unui fault asupra lui Tică, arbitrul a dictat lovitură liberă de la 17 metri, lateral-dreapta. A executat Dumitru, Caramalău a respins spectaculos, însă mingea s-a oprit într-o baltă, de unde a fost înţepată de Boureanu, care a dus, astfel, scorul la 7-0. Oricum dezorganizată, spre final apărarea Gloriei a fost ca şi inexistentă, astfel că ,,driverii” s-au plimbat pe acolo ca pe bulevard. În minutul 85, Grigorie l-a angajat în adâncime, cu o pasă de 30 de metri, pe Tică, însă şutul de la 16 metri al acestuia a trecut milimetric pe lângă poartă. Bomboana pe coliva reşiţeană a pus-o Coman, în minutul 86, după o pasă primită în careu de la Văcărescu, pe care a reluat-o în gol de la 12 metri.

CS Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Grigorie, Patrona, Ov. Bălan, Dumitru, Feneş, Şt. Bălan, Ţimbota, Ciobanu, Porcescu, Neagu; au mai jucat: Laitin, Văcărescu, Flori, Românu, Tică, Coman, Păvălan, Boureanu. Antrenor, Ion Ibric.

Gloria Reşiţa: Jorj, Lupu, Griguţă, Nica, Adamescu, Cistescu, Uţiu, Szilagy, Oncică, Creţan, Izvernar; au mai jucat: Caramalău, Bordea, Drăgan, Mateiaş, Adam, Martin. Antrenor principal – Andrade Bichescu, secunzi – Kiss Zoltan şi Giani Truşcă.

A arbitrat o brigadă avându-l la centru pe Răzvan Predoaica.

Scorilo-Autocatania va susţine următorul meci de verificare sâmbătă, 26 februarie, în deplasare, la Voinţa Lupac.