Un proiect mare pentru Muntele MicConform site-ului VestBest, Stațiunea montană Muntele Mic este pe punctul de a suferi cea mai mare schimbare din ultimii ani. Potrivit administratorilor paginii de Facebook Muntele Mic Online, Hotelul Sebeş, cea mai înaltă clădire din România, situată la 1.500 de metri altitudine, e foarte aproape de reabilitare și transformare.
Administratorii acestei pagini scriu că, dacă acest proiect va fi realizat, aici vor funcţiona un ansamblu hotelier și rezidențial cu aproximativ 400 de paturi, o zonă de servicii de aproximativ 3.000 mp care va cuprinde restaurante, baruri, SPA, magazine, școală și tabără de schi, închiriere și depozitare echipamente sportive, sedii ale Salvamontului, Jandarmeriei, Poliției locale, Punct medical etc. De asemenea, Pârtia Borlova va fi deservită și de telescaun, nu doar de teleschi.
„O altă știre la fel de importantă este că avem posibilitatea de a da autorităților locale și județene cel mai lung telescaun din România, pentru a cărui înlocuire cu o telegondolă există o Hotărâre de Guvern al cărei beneficiar este Consiliul Local Turnu Ruieni, care trebuie doar finanțată. De astfel de Hotărâri de Guvern, care au fost şi finalizate, au beneficiat şi Straja, Transalpina, Câmpulung etc. În acest moment, depinde doar de voința investitorilor și a autorităților locale să facem acest pas. Avem speranța ca Muntele Mic să devină un loc de referință al turismului bănățean și național, pentru asta toți trebuie să punem umărul, investitorii, politicienii și, cel mai important, dumneavoastră turiștii”, se mai arată pe pagina Muntele Mic Online. (B. Naum)