Un nou program de sprijinire a românilorDe la 1 ianuarie 2024 va începe un nou program dedicat eficienței energetice a locuințelor, sub coordonarea Ministerului Proiectelor și Fondurilor Europene.
Astfel, cetățenii români, atât cei din mediul urban, cât și cei din mediul rural, vor putea încasa până la 50.000 de lei sub formă de vouchere, suma fiind împărțită în două vouchere, fiecare valorând 25.000 de lei. Unul va putea finanța achiziția de panouri solare, iar al doilea va finanța stocarea energiei produse de către panourile fotovoltaice instalate. În plus, vor fi acordaţi 76.500 lei per familie pentru anveloparea sau schimbarea ferestrelor locuințelor.
Bugetul total destinat programului este de 1,1 miliarde de euro, în cadrul campaniei RePower EU, care își propune, printre altele, să economisească energie și producerea de energie curată.
PSD a sprijinit încă de la începutul guvernării românii la capitolul energetic, prin măsuri concrete ce vizeză scăderea costurilor la energie. Aș dori să mai adaug că și în această iarnă prețurile la energie și gaze vor rămâne plafonate, o măsură impusă de PSD ce s-a dovedit corectă, necesară și benefică pentru toți.
Deputat
Romulus-Marius DAMIAN
Circumscripţia Electorală Nr. 11 Caraş-Severin