Un nou „contingent” de cetăţeni majori la CaransebeşAula „1 Decembrie 1918” a Primăriei a găzduit, la mijlocul săptămânii trecute, ceremonia de acordare a diplomelor de Cetăţean al municipiului Caransebeş unui număr de peste 50 de tineri care au împlinit vârsta de 18 ani în al doilea trimestru al acestui an.
„Ştiu că este o perioadă mai dificilă, poate, pentru unii dintre voi, pentru că o parte aşteptaţi Bacalaureatul, alţii sunteţi relaxaţi, cei din clasele a XI-a vă gândiţi probabil la vacanţă, alţii aveţi alte probleme, ştiu că în perioada aceasta unele şcoli din municipiu trec printr-un proces de reabilitare, însă poate că nu mulţi sunteţi afectaţi de această situaţie. Eu vă felicit pentru împlinirea vârstei de 18 ani, care este un prag, poate unii dintre voi vă consideraţi în continuare copii, unii vî consideraţi adolescenţi. Ştiţi care este paradoxul omului în general, că atunci când este copil, când este tânăr, îşi doreşte să ardă etapele, să ajungă cât mai repede la vârsta maturităţii, să beneficieze de acele drepturi care vin odată cu vârsta, dar, de asemenea, o să vedeţi, când o să ajungeţi la o anumită vârstă, o să vă aduceţi aminte cu plăcere de anii tinereţii şi o să vă doriţi să vă întoarceţi, dar, din păcate, acest lucru nu este posibil. Aşa că sfatul meu este să trăiţi foarte intens această perioadă, să vă bucuraţi de anii aceştia, pentru că ei sunt cei mai frumoşi şi nu se vor mai întoarce niciodată”, le-a spus primarul Felix Borcean tinerilor prezenţi în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei municipiului.
În încheierea festivităţii, toţi cei prezenţi au ciocnit o cupă cu şampanie, s-au fotografiat cu edilul şi au vizitat cabinetul acestuia, unii dintre ei simţindu-se chiar primari pentru câteva clipe.
Mădălina DOMAN