Un gând, un simţ… o valoare artisticăIoana Alexandra Truţan a fost premiată cu Diploma de Excelenţă de către conducerea administraţiei publice locale a comunei Constantin Daicoviciu, aceasta fiindu-i înmânată de primarul Daniel Boambeş, pentru realizările remarcabile ale unui tânăr artist care a reuşit să transforme imaginaţia în realitate prin intermediul formelor, culorilor şi al expresiei artistice.
Evenimentul a avut loc în zi de sărbătoare creştină, în 15 august, în localitatea Mîtnicu Mare, cu ocazia deschiderii sărbătoririi Hramului Bisericii Ortodoxe din această localitate.
„Mă bucur foarte mult de invitaţia primită, vă spun că am câştigat la aproape toate concursurile la care am participat locurile I şi II. Când am luat locul III, m-am gândit doar că am vărsat cafea pe lucrare, că de a aceea am luat locul III, pentru că lucrarea nu era plină, sau pentru că e prea mult alb sau prea mult negru. Niciodată nu poţi să ştii cum să faci compoziţia, trebuie să te gândeşti şi să simţi ce vezi în faţă. Alături de mine, în activitatea artistică, este domnul Vasile Mandici, profesor la Liceul de Artă «Sabin Păuţa» din Reşiţa”, a mărturisit Ioana Alexandra Truţan.
La rândul său, Vasile Mandici a adăugat: „Mă bucur că sunt cu dumneavoastră în această zi de sărbătoare. Ioana Alexandra Truţan este un copil deosebit, se poate vedea asta şi din picturile expuse. De la toate concursurile la care a participat a adus premii de prestigiu, chiar şi în faţa concurenţilor din Cluj, Bucureşti sau Iaşi. Speră că anul viitor va câştiga Etapa Naţională. Lucrările Ioanei sunt orientate mai mult spre grafică, alb, negru, mai puţină culoare. Este foarte complicat să obţii spaţii, volume şi expresii doar din alb şi negru. Culoarea, de obicei, ne fură ochii, dar când e vorba de grafică, lucrurile sunt un pic mai complicate. Lucrările sunt portrete, compoziţii, oameni, animale, şi în final preocupările ei din această perioadă”.
Mădălina DOMAN