Cadastru şi Carte Funciară gratuite la Constantin Daicoviciu


În cursul săptămânii trecute, Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu, a semnat contractul de finanţare pe anul în curs pentru lucrările de cadastru general. Prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, fiecare imobil din comună va primi un număr cadastral şi va fi înregistrat în Registrul Naţional, iar proprietarii de terenuri vor fi intabulaţi, tot gratuit, în cartea Funciară.

În felul acesta, se vor clarifica problemele legate de succesiuni şi retrocedări, într-un cuvânt, situaţia proprietarilor. Se vor face înregistrări ale imobilelor şi se vor efectua lucrări de măsurare a terenurilor. Vom demara, în cel mai scurt timp, procedura de licitaţie, astfel încât până la 31 decembrie să facem cât mai multe lucrări, chiar 2.000 de parcele dacă este posibil, deşi timpul rămas e scurt, dar vom continua şi anul viitor”, ne-a spus Daniel Boambeş.

Edilul ne-a mai informat că administraţia locală a reluat procedura de licitaţie pentru lucrările de asfaltare a unei porţiuni de 2 km de drum la Mâtnicul Mare şi Maciova, din fonduri proprii. De asemenea, a mai spus Daniel Boambeş, au fost finalizate lucrările de reabilitare a 8,5 km de drum în satele aparţinătoare Prisaca şi Zăgujeni, din fonduri venite prin PNDR, şi, în viitor, se va trece la executarea rigolelor pe aceste drumuri.

Bianca METEŞ