Tânăra Ana Jurj continuă să impresioneze şi să îşi dezvăluie talentul artistic cu care a fost înzestrată. Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timişoara a organizat, pe parcursul a trei zile, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Timiş, cea de a XIV-a ediţie a Concursului Euroregional „Alma Cornea Ionescu”. Competiţia muzicală a reunit elevi ai liceelor de specialitate din Serbia, Ungaria şi România, precum Şcoala de Muzică „Jovan Bandur” din Pancevo, Şcoala de Muzică „Josif Marinković” din Vârşeţ şi Muzicka Skola Mokranjac din Belgrad, Serbia, dar şi Şcoala de Muzică „Kiràly-König Peter” şi Liceul de Muzică „Vántus István” din Szeged, „Péczely Attila” Zeneiskola Hódmezővásárhely şi Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Békéscsaba din Ungaria. Din ţară au participat elevi de la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad, Liceul de Artă „Sigismund Toduţă” din Deva, Liceul de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa, Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj şi Colegiul Naţional „C.D. Loga” – Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din Caransebeş.
La acest adevărat eveniment artistic, municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului a fost reprezentat cu deosebit succes de Ana Jurj, eleva prof. Delia Pui. Tânăra a reușit, ca și anul trecut, să impresioneze juriul şi să obţină Premiul I. Într-o interpretare deosebită au fost cele trei piese: Stephen Heller – Op. 47, nr. 6, Sabin Drăgoi – Miniaturi – Moara, şi C. Debussy – Micul negru.
„Muzica e arta care ajută spiritul să se înalţe, să cunoască alt tărâm, şi mă face să dansez… Poţi dansa în multe feluri, mie îmi place să dansez cu pianul… Să mă joc cu el, să-i descopăr forţa de a vrăji oamenii. Despre concursul la care am participat de curând nu pot spune decât că a fost cu multe emoții, deoarece am întâlnit concurenți talentaţi, cu care am mai fost în competiţie și anul trecut sau la alte concursuri. Nu a fost totul perfect, dar am reușit să impresionez juriul cu interpretarea pieselor, cu forța de concentrare, căci trebuie să fii stăpân pe tine și în situaţii-limită. Mă bucur de acest rezultat, care îmi dă încredere în mine. Îi mulţumesc doamnei profesoare Delia Pui pentru răbdarea cu care îmi îndrumă pașii spre arta muzicii clasice, dar și doamnei profesoare Sanda Avramescu pentru sfaturile care desăvârșesc munca noastră”, a spus Ana Jurj.
De menţionat şi faptul că tânăra elevă a Colegiului Naţional „C.D. Loga” are preocupări şi performanţe deosebite şi în domeniul muzicii tradiţionale autentice.
Vasi POPESCU