Un amical şi un scor alb, ca şi terenul…


Metalul Oţelu Roşu – Muncitorul Reşiţa 0-0

otelu rosu muncitorul 12În aceeaşi zi în care au coborât din cantonamentul efectuat pe Muntele Mic, vineri, 8 februarie, fotbaliştii de la Metalul Oţelu Roşu au jucat un meci amical în compania formaţiei Muncitorul Reşiţa, partida disputându-se pe stadionul din Zăvoi. Vremea neprielnică – o ninsoare persistentă a căzut pe tot parcursul celor 90 de minute de joc, iar terenul a fost greu, în ciuda gazonului care s-a prezentat în condiţii bune – a supus jucătorii la un efort suplimentar, condiţia fizică fiind cea care avea să facă, în cele din urmă, diferenţa.

În prima parte a partidei diferenţa de eşaloane în care evoluează cele două formaţii a fost anihilată de Metalul Oţelu Roşu, „gazdele” atacând mai hotărât poarta lui Giurcanu. Primul şut mai periculos chiar le-a aparţinut, în minutul 6, Slătaru trăgând bine, de la 22 de metri, însă goal-keeper-ul reşiţean a reţinut. Peste 3 minute, Neagu a prins un şut frumos, de la 25 de metri, de pe partea stângă, la colţul lung, însă mingea a trecut puţin pe lângă poarta reşiţeană. Seria ocaziilor celor de la Metalul a fost încheiată de Bădeţ, în minutul 12, şutul acestuia, din lovitură liberă de la 20 de metri lateral-dreapta, ştergând vinclul porţii apărate de Giurcanu.

Prima replică mai tăioasă a „oaspeţilor” de la Reşiţa a venit în minutul 17, atunci când Vasiliu a şutat la semiînălţime, de la 25 de metri, balonul trecând puţin pe lângă stâlpul din drepta al porţii apărate de Grecu. Acelaşi Vasiliu s-a aflat la originea următoarei faze periculoase a „muncitorilor”, în minutul 21, atunci când, după o pătrundere pe partea stângă, a centrat pe jos în careu, Fara întârziind o fracţiune de secundă la întâlnirea cu balonul, dându-i astfel posibilitatea lui Grecu să reţină din plonjon.

La pauză, ambii tehnicieni au operat schimbări, mai puţin Viorel Lolea, ai cărui elevi au şi avut prima ocazie a părţii secunde, în minutul 49, atunci când, după o pătrundere pe dreapta, nou-intratul Avramovici a tras puternic de la 12 metri, însă Vasile a reuşit să respingă în corner. Lovitura de colţ executată de Firiţeanu a fost reluată cu capul, peste poartă, de Vasiliu.

Pe un contraatac purtat în minutul 53, băieţii antrenaţi de Aurică Panescu au obţinut o lovitură liberă de la 25 de metri, execuţia lui D. Bona trecând însă peste poarta reşiţeană. Odată cu trecerea timpului – şi a deteriorării gazonului –, jocul s-a înăsprit, rămânând totuşi în limitele regulamentului. În minutul 59, reşiţenii au făcut o fază frumoasă, Fara, la 18 metri, a culcat din fentă un fundaş advers, însă şutul său nu a avut putere, astfel că Vasile a reţinut fără emoţii.

Ultima fază notabilă s-a petrecut în minutul 65, când, aflat la 20 de metri, Avramovici a deviat cu capul pe partea stângă, angajându-l bine pe Fara, al cărui şut de la 10 metri a fost apărat cu greutate de Vasile. Finalul de meci a aparţinut reşiţenilor, care au controlat mai bine jocul, excepţie făcând contraatacul lui Neagu, care urmărea o lansare în adâncime, însă portarul B. Lolea a fost mai rapid şi a reuşit să degajeze din afara careului.

„A fost un meci destul de bun, în care s-a văzut, totuşi, oboseala acumulată de elevii mei în perioada pregătirii centralizate pe care au efectuat-o la Poiana Mărului. A fost un test bun, din punctul nostru de vedere, şi ne bucurăm în primul rând că nu am avut accidentări. Vom vedea ce întâlniri amicale vom mai avea, dar ne pregătim să abordăm reutrul cu mare încredere. În ceea ce priveşte transferurile, pot să vă spun că, deşi actele nu sunt încă perfectate, îi avem în lot pe Ovidiu Bălan de la Caransebeş, pe Negrei, de la Şcolar Reşiţa, al cărui transfer a fost, cred, efectuat, pe Bădeţ, de la Glimboca, şi va mai veni, probabil, Şandru, de la FC Caransebeş”, ne-a declarat, după meci, antrenorul Metalului, Aurică Panescu.

La rândul său, tehnicianul reşiţean Viorel Lolea ne-a spus: „A fost primul nostru meci de pregătire, în care am întâlnit o echipă foarte ambiţioasă şi bine aşezată în teren. A fost o primă repriză echilibrată, cu ocazii de ambele părţi, în partea a doua, pe fondul căderii fizice a gazdelor, noi controlând jocul. Din păcate, suferim încă la finalizare, se vede că nu am lucrat foarte mult cu mingea. Una peste alta, a fost un test foarte util pentru noi. Veniri la echipă nu sunt, deocamdată mergem pe nucleul pe care l-am folosit şi în turul campionatului, dar sperăm, totuşi, să ne întărim cu două, trei piese”.

Metalul Oţelu Roşu: Grecu, Veche, Arnăut, O. Bălan, Aiojoaiei, Şt. Bălan, Ispas, Moldovan, Slătaru, Bădeţ, Neagu; au mai jucat: Vasile, D. Bona, Nedelcea, Negrei, Diaconescu. Antrenori: Aurică Panescu, Alin Olariu.

Muncitorul Reşiţa: Giurcanu, Bobină, Beică, Firiţeanu, Bârsan, Ţimbota, Popescu, C. Doană, Loba, Fara, Vasiliu; au mai intrat după pauză: B. Lolea, Dobre, Avramovici, Cărăgin, Cârmaci, Rarinca, Sturzu. Antrenori: Viorel Lolea, Adrian Cârjan, Ion Roman.

A arbitrat o echipă compusă din Daniel Vărzan, Florin Lascu şi Alexandru Domăneanţu.

Sorin ROGOZ