2,744 milioane de lei pentru inundațiile din Caraș-Severin


Autoritățile locale din Caraş-Severin vor fi sprijinite să finanțeze lucrările de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităților naturale produse de inundațiile din acest an. Guvernul a alocat miercuri, 12 octombrie, printr-o Hotărâre, suma de 2,744 milioane de lei, din Fondul de intervenție, pentru județul nostru, fondurile fiind destinate refacerii infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor și malurilor de apărare, structurii drumurilor județene, comunale, a podurilor, podețelor și digurilor din localitățile afectate de inundațiile și alunecările de teren produse în acest an, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Instituției Prefectului.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor detaliate întocmite de către Comisiile mixte de validare constituite prin Ordin al prefectului şi transmise, spre centralizare, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Mai multe detalii despre repartizarea sumei pe localităţi vor fi disponibile odată cu publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial.

Sonia BERGER