Ultimul drum al lui Dumitru Chepeţan…


Joi, 3 aprilie, Dumitru Chepeţan a făcut ultimul său drum. De la Capela „Goe”, din apropierea Bisericii Sf. Ioan, Miti a fost însoţit până la locul de veci din cimitirul din Pipirig, unde a avut loc ceremonialul de înmormântare a celui care a fost decanul de vârstă al cântăreţilor din Banat. Slujba a fost oficiată de preoţii Pătruţ Bănăduc, Petrică Timiş Popovici şi studentul la teologie Cosmin Mutaşcu. Dirijaţi de prof. Mariana Poneţchi, colegii de cor ai lui Miti de la Catedrala Sf. M. Mc. Gheorghe, unde el a cântat peste 30 de ani, au dat răspunsurile la această slujbă. Pe lângă familie – cele două fiice, gineri, nepoţi şi strănepoată – la cermonia funerară au participat rudele şi prietenii lui Miti din localitatea sa de baştină, Satchinez – judeţul Timiş, din Timişoara, Târnova, Reşiţa şi Caransebeş.

Aş sublinia şi că am fost dezamăgit de faptul că au fost puţini cunoscuţi care l-au condus pe Miti pe ultimul drum al său. Dintre colegii de cântec, din zeci de colegi de scenă, au participat numai Ileana Maciovan, Florica Franţ, dansatoarea Brânduşa Jurchiţă, subsemnatul şi prof. Solomon Lungocea, care a fost metodist al Casei de Cultură în anul 1964.

În semn de respect arătat decedatului înainte de a sosi preoţii, muzicanţii Sandu Simion, Costică Pau şi Mircea Dobre au intonat cântecele care l-a făcut celebru pe Miti – Gugulan cu car cu mere, Sui Mărie în cocie şi altele. Despre viaţa celui care a fost marele cântăreţ Dumitru Chepeţan au vorbit pr. Pătruţ Bănăduc, subsemnatul şi Dumitru Bica.

Ştefan ISAC