Ultimatum pentru rău-platnicii din Balta Sărată


Dacă în urmă cu mai bine de un an, în luna iunie, administraţia locală a avut de soluţionat o serie de probleme legate de neplata, timp de 60 de zile, de către 30 de locatari din Blocul ANL şi cel de locuinţe sociale din Balta Sărată, a chiriei, la care s-au adăugat şi scandalurile făcute de unii cetăţeni, iată că de data aceasta municipalitatea se confruntă cu restanţe la plata cheltuielilor la utilităţi, din partea aceloraşi chiriaşi.

„Primăria nu mai poate să-i ajute prin a achita consumul de gaz, de energie electrică sau de apă, după care să recupereze toate cheltuielile de la locatari, având în vedere că unii sunt rău-platnici, alţii sunt plecaţi din localitate, iar noi înregistrăm debite mari în bugetul local”, a declarat primarul Marcel Vela.

Aşa stând lucrurile, conducerea administraţiei locale le-a acordat celor în cauză termen până la 15 septembrie pentru a-şi achita restanţele, în caz contrar, aceştia urmând să fie evacuaţi.

În plus, locatarii vor fi nevoiţi ca tot până atunci să se constituie într-o asociaţie care să se ocupe de relaţia contractuală cu furnizorii de utilităţi. „Este corect ca dânşii să aibă contracte cu furnizorii de utilităţi. Cei care sunt datornici sau care nu doresc să se înscrie în asociaţie, din păcate, vor trebui să părăsească cele două blocuri. Locuinţele vor fi repartizate altor chiriaşi, pe lista de aşteptare sunt destui tineri sau persoane în situaţii sociale delicate care doresc să închirieze o locuinţă”, a mai spus primarul municipiului Caransebeş.

Bianca METEŞ