Casian Ivan, premiat de Federaţia Română de MotociclismFederaţia Română de Motociclism a organizat sâmbătă, 10 decembrie, la Radisson Blu Hotel din Bucureşti, Gala Campionilor 2022, manifestare la care a participat şi caransebeşeanul Casian Ivan, în vârstă de 15 ani, care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.
El a reuşit să se claseze pe locul I la General în Campionatul Naţional Intern Român de Enduro Cross, clasa Hobby, devenind astfel cel mai tânăr campion român de Enduro Cross din toate timpurile.
Casian Ivan este elev în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Decebal” din Caransebeş. A început să practice acest sport de la vârsta de 10 ani, iar de doi ani s-a înscris în Clubul Lion Racing Team Sebiş.
Concursul Naţional Intern Român a cuprins anul acesta zece etape, din care Casian Ivan a câştigat două, în trei dintre ele s-a clasat pe locul II, iar în ultima, de la sfârşitul lunii octombrie, a ocupat locul III, după ce a trecut totuşi primul linia de sosire, dar a fost depunctat. La startul competiţiei s-au aliniat 90 de sportivi, care au parcurs cele 10 etape, limita de vârstă fiind 45 de ani, aşa încât Casian Ivan, la cei 15 ani, este cel mai tânăr campion naţional la această disciplină, din toate timpurile.
Sorin ROGOZ