Tuns şi pălmuit, sau 29 de zile de arest preventiv


Deplasarea unei minore şi a persoanelor care o însoţeau la Caransebeş pentru a consuma un suc, petrecută într-una din serile trecute, s-a încheiat prost pentru tânăra în vârstă de numai 15 ani. Necazurile ei au început după ce, în barul în care au poposit, minora s-a întâlnit cu doi bărbaţi, vecini de-ai ei, unul de 31 de ani, iar celălalt de 22 de ani, care au invitat-o pe minoră în maşina lor, pentru a discuta. Fata a declarat apoi că bărbatul de 31 de ani, fără motiv, a împins-o pe bancheta din spate a autoturismului, spunându-i că o va duce undeva pentru a sta de vorbă, în autovehicul aflându-se şi tânărul de 22 de ani.

Minora a susţinut că a fost urcată în autoturism fără consimţământul ei, iar ulterior a fost plimbată pe străzi fără ca ea să-şi dea acordul. La un moment dat, cei doi au coborât-o din maşină, au ameninţat-o cu acte de violenţă şi au lovit-o cu palmele peste faţă. Cu ajutorul unui foarfece, bărbatul i-a tuns câteva şuviţe de păr, după care i-a cerut să urce în maşină pentru a o duce acasă.

Ajunsă la domiciliu, tânăra s-a dus la poliţie, unde a depus o plângere. Victima fost prezentată medicului legist, care, în urma examinării, a concluzionat că necesită şapte zile de îngrijiri medicale. Atacatorul şi-a motivat faptele ca fiind o corecţie, întrucât victima a lansat zvonuri neadevărate legate de el.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, lovire şi alte violenţe şi ameninţare, acuzatul fiind reţinut pentru 24 de ore, iar în urma prezentării Judecătoriei Caransebeş, pe numele tânărului a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Carmen SENCO