Trei zile de rock deasupra Caransebesului


Dialog cu Cosmin-Florin Mihuţa, preşedintele Asociaţiei „Gugulan Rock”

Cosmin, în aceste zile la Caransebeş se pune la cale un eveniment muzical de amploare şi, în acelaşi timp, mai puţin obişnuit pentru municipiul nostru…

Da, este vorba despre o tabără de muzică, cum ne place nouă să-i spunem… Vor fi două zile de concerte, de evenimente care vor avea loc pe Platoul Cetelca din Teiuş. Vineri, 8 august, vom avea trei formaţii, va fi un tribut pentru formaţia caransebeşeană „Ultimul tren”, cu ei practic se va deschide manifestarea, apoi va cânta trupa „Atlantis” din Lugoj, o formaţie mai tânără şi mai prietenă cu Caransebeşul, care va fi urmată de o trupă din Timişoara, „Misguided”, care şi ei au, oarecum, o sorginte caransebeşeană, prin Alin Grecu, care a cântat la ei, este caransebeşean, dar s-a mutat la Timişoara. Seara de vineri se va încheia cu o formaţie mai mare, un cap de afiş, „Vespera” din Cluj, care îl are ca vocal pe Dudu Isabel, el fiind participant la „Vocea României” anul trecut, unde a ajuns într-o fază superioară, şi el cu siguranţă va aduce public la concert.

Până aici sună bine. Ce urmează sâmbătă?

Sâmbătă, 9 august, vom avea din nou trei formaţii. Este vorba despre „Strings”, din Petroşani, care cântă mai mult coveruri de rock clasic, nişte prieteni foarte buni, care fac un show extraordinar, după care va urma trupa „Evergreed” din Sibiu, care cântă foarte bine şi care îşi va aduce publicul cu ea, seara şi, bineînţeles, evenimentul urmând să se încheie cu „Gothic”, o formaţie din Petroşani, care a reprezentat România la Festivalul de la Wacken, cel mai mare festival de gen din lume. Duminică, în ultima zi, va fi un foc de tabără şi tot felul de alte evenimente. Vom face o mică plajă, dacă vremea va ţine cu noi, vor fi grupuri de moto din Timişoara, Hunedoara, Reşiţa şi Lugoj, care sunt oarecum în gen şi ne acordă şi suport.

– Apropo de suport… Cine v-a mai sprijinit în demersul vostru?

Evenimentul este organizat împreună cu Primăria municipiului Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru”, şi aş dori să-i mulţumesc pe această cale domnului Marcel Vela pentru că ne-a spijinit în realizarea acestei tabere. Şi aş dori să mai spun că Asociaţia „Gugulan Rock” se va implica şi de acum încolo în evenimente şi în multe proiecte care promovează Banatul Montan şi zona noastră, a gugulanilor, de aceea asociaţia noastră şi poartă acest nume.

Încă o dată, te rog, cei care vor să participe, unde vă găsesc?

Tabăra va fi pe Corcana, pe Platoul Cetelca, după Amfiteatrul din Teiuş, se va merge până la capătul drumului asfaltat, dar vom monta indicatoare care să arate drumul celor care doresc să vină în zona respectivă. Este amenajat un loc de campare pentru corturi, totul fiind gratuit, de parcare auto-moto, fiindcă, venind foarte mulţi motociclişti, trebuie să le găsim un loc, vor fi montate duşuri, în caz că va fi foarte cald şi lumea va vrea să le utilizeze. Locul este spendid, iar panorama extraordinară, cu municipiul Caransebeş jos, având senzaţia că poţi să zbori şi să ajungi deasupra lui…

Bogdan NAUM