Tinerii pun bandaj pe lacrimi de copil


Perioada Sărbătorilor de Iarnă a prilejuit derularea la Caransebeş a unei noi acţiuni caritabile pentru ajutorarea copiilor suferinzi, cu situaţie materială precară.

La sfârşitul săptămânii trecute, Sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” din municipiul de pe Timiş şi Sebeş a fost gazda celei de a IV-a ediţii a evenimentului caritabil intitulat „Bandaj pe lacrimi”. Anul acesta, prin organizarea spectacolului artistic umanitar, elevii din clasele de Vocațional de la Colegiul Național C.D. Loga” din Caransebeș au dorit să-i ajute pe Patric şi Angela, doi copilaşi din localitate care au grave probleme de sănătate.

Patric, la doar 2 ani și jumătate, nu vede aproape deloc, are o gravă afecțiune cerebrală, nu poate vorbi, nu relaționează cu exteriorul și este deseori spitalizat, iar părinții fac mari eforturi pentru a-l ține în viață și a-i oferi un trai decent.

Angela, la cei doar 6 anișori, suferă de retard psiho-motor sever, epilepsie, tetraplegie spastică și are tumoare pe creier. Acestea sunt doar câteva dintre bolile ei, deoarece la naștere a fost diagnosticată cu treisprezece afecţiuni. Părinții fac eforturi imense să îi ofere un trai decent, deși doar tatăl lucrează, iar Angela mai are un frate de 13 ani.

Prin urmare, în semn de respect, solidaritate şi compasiune, elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” au decis să ia atitudine, să se implice şi să le fie alături micuţilor, în lupta lor pentru viaţă. Spectacolul a cuprins recitaluri de colinde, muzică uşoară şi populară, dansuri tradiţionale şi moderne, precum şi scenete de teatru.

Totodată, pe lângă elevii de la Colegiul Naţional „C.D. Loga”, spectacolul caritabil a beneficiat de participarea Ansamblului de Dansuri Populare „Junii Gugulani”, coordonaţi de Adela şi Adrian Jurchescu.

Preţul unui bilet a fost de 10 lei, iar la finalul spectacolului au existat şi donaţii, fiind strânsă suma de 5.000 de lei, ce va fi oferită familiilor copiilor greu încercaţi de soartă.

Spectacolul a fost organizat de elevii claselor Vocaţional, cu implicarea directă şi coordonarea cadrelor didactice Petronela Ciobotea şi Cecilia Clipa, iar motto-ul campaniei reprezintă cuvintele filosofului roman Seneca: „Eu posed cu adevărat doar ceea ce am dăruit!”.

Vasi POPESCU

Foto: Florin CIMPOIERU – Studio „Bravo Pro” Caransebeş