Tinerețea și fidelitatea, răsplătite la Caransebeș


            Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei a găzduit joi, 21 aprilie, o festivitate în cadrul căreia unui număr de 67 de tineri care au împlinit 18 ani în cursul trimestrului al doilea li s-a acordat titlul de „Cetăţean major al municipiului Caransebeş”, iar nouă cupluri au primit „Diploma de fidelitate”, ca semn de apreciere şi respect din partea administraţiei locale, pentru 50 de ani de căsnicie neîntreruptă.

La ceremonie au luat parte, din partea Primăriei, edilul Marcel Vela, city-managerul Nicolae Borcean, secretarul instituţiei, Ana Bratu, şi şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor al municipiului Caransebeş, Marius Frăţilă.

„Am invitat azi, aici, atât tineri, cât şi familii care, de-a lungul timpului, au dat dovadă de înţelegere, de prietenie, de bunăvoire, care au trăit frumos şi mult, şi care, în afară de faptul că sunt un exemplu pentru comunitate, se găsesc în situaţia fericită de a fi, acum, sărbătorite. Le sunt alături tineri care au devenit majori şi care pot să-i vadă pe cei mai în vârstă decât ei, cetăţeni reprezentativi ai municipiului, oameni care au construit Caransebeşul, iar aceştia, la rândul lor, au posibilitatea să vadă generaţiile următoare, viitorii ambasadori ai oraşului, care preiau ştafeta de la ei”, a spus primarul Marcel Vela.

Datorită faptului că evenimentul a avut loc în perioada desfăşurării programului didactic „Şcoala altfel”, o parte dintre tinerii invitaţi au lipsit, acestora diplomele urmând să le fie trimise prin poştă.

Celor nouă familii care au sărbătorit o jumătate de secol de convieţuire neîntreruptă, municipalitatea le-a acordat, în afară de diplome, şi câte un premiu în bani.

După ceremonia de înmânare a diplomelor şi a buchetelor de flori, toţi cei prezenţi au ciocnit câte o cupă cu şampanie şi au făcut o fotografie de grup.

Mădălina DOMAN