Tinereţea şi fidelitatea, premiate la Caransebeş


Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Caransebeş a găzduit joi, 29 martie, festivitatea de premiere a unui număr de 11 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, şi de acordare a titlului de Cetăţean al municipiului celor 65 de tineri care au împlinit vârsta majoratului în cursul primului trimestru al acestui an.

Paradoxal este că dumneavoastră, cei vârstnici, vă doriţi să fiţi ca ei, cei tineri, dar şi ei ar vrea să fie puţin mai maturi, deşi mai târziu cu siguranţă vor ajunge să regrete. Asta le spun de fiecare dată adolescenţilor… 

Eu sunt bucuros că vă am alături, musafiri, în Sala de festivităţi a Primăriei municipiului Caransebeş, într-un moment important pentru toţi cei care sunteţi astăzi sărbătoriţi. Unii dintre dumneavoastră împliniţi în aceste zile 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, şi sper să le fiţi modele celor mai tineri, pentru că în ultima vreme vedem tot mai multe despărţiri, tot mai multe căsătorii făcute în pripă sau alte lucruri neplăcute, care nu ne sunt dragi, iar dumneavoastră, «cei din linia întâi», ca să zic aşa, aţi reuşit să le depăşiţi, ceea ce nu e deloc uşor. În primul rând, vă doresc multă sănătate, pentru că restul se poate rezolva. În ceea ce-i priveşte pe cei tineri, dacă veţi avea răbdarea seniorilor, cu siguranţă şi voi veţi fi recompensaţi, căci viaţa vă va oferi bucurii pe care să le împărtăşiţi cu persoana care vă va fi aproape”, a spus primarul municipiului, Felix Borcean.

Edilul le-a acordat, apoi, celor 11 cupluri, câte o Diplomă de fidelitate şi un plic cu 500 de lei, iar tinerilor le-a înmânat titlul de Cetăţean al municipiului Caransebeş, după care au închinat câte o cupă cu şampanie, iar sărbătoriţii s-au fotografiat cu primarul.

Mădălina DOMAN