Caransebeşul e Happy!


Sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeş a întinerit joi, 10 aprilie, odată cu „invazia” de adolescenţi care au vrut să fie de faţă la lansarea oficială a videoclipului „Happy Caransebeş”, realizat de tânărul regizor reşiţean Sabin Dorohoi. Municipiul de pe Timiş şi Sebeş s-a alăturat astfel celorlalte zeci de oraşe din România cuprinse de epidemia de veselie şi care au ţinut să-şi arate bucuria de a trăi, pe melodia „Happy” a lui Pharrell Williams.
Pe lângă zecile de tineri – aceiaşi care au fost şi protagonişti ai videoclipului –, în sală au mai fost prezenţi primarul Marcel Vela, viceprimarul Cornel Galescu, city-managerul Nicolae Borcean, deputatul Dan-Laurenţiu Tocuţ şi directorul instituţiei-gazdă, Ioan Cojocariu.
„Clipul «Happy Caransebeş», lansat astăzi, va circula pe YouTube, iar începând din data de 17 aprilie va face parte din clipul mai mare «Happy România». Sperăm ca videoclipul să placă, pentru că prin intermediul lui încercăm să ne promovăm oraşul, să arătăm cât este el de frumos, cât de mândri suntem noi de el şi cât de fericiţi că trăim aici”, a spus Renée Andronache, preşedintele Clubului Rotary Caransebeş, iniţiator şi susţinător, alături de Primăria municipiului, al acestei iniţiative.
În discursul său susţinut pe scena Sălii de spectacole a Casei de cultură, primarul Marcel Vela a mulţumit, în numele cetăţenilor din Caransebeş, Clubului Rotary. „Se dovedeşte încă o dată că în municipiului nostru Clubul Rotary există, spiritul Rotary există într-un mod frumos, se vede, se simte, se percepe, aici, în Caransebeş, mai mult decât în alte localităţi, şi că rotaryenii sunt oameni extraordinari, care se gândesc la binele Cetăţii, se gândesc la concetăţenii, la prietenii, la colegii, la rudele, la vecinii lor şi la toţi cei cu care îşi împart ziua, timpul, necazurile şi bucuriile. Mulţumesc, deopotrivă, lui Sabin Dorohoi, autorul şi realizatorul acestui videoclip, un cineast recunoscut la nivel naţional şi internaţional, ceea ce conferă cu atât mai multă importanţă, greutate şi «vizibilitate»sensibilitate şi dacă vreţi, acestui videoclip pe YouTube”, a spus edilul caransebeşean.
Marcel Vela a mai adăugat şi că, în ultimele două zile, videoclipul a suferit o serie de modificări, pentru a se apropia cât mai mult de perfecţiune. „Au fost unele locaţii care aveau mici scăpări de design, aşa că am completat cu unele elemente de arhitectură a Caransebeşului care, la Târgul de la Lugano, au făcut ca municipiul nostru să câştige distincţia de destinaţie care merită să fie descoperită, câteva elemente care reprezintă o parte europeană a Caransebeşului, ca şi conexiune, pentru că acest videoclip va fi văzut în toată lumea”, a mai spus primarul municipiului.
„Aş dori să le mulţumesc Clubului Rotary şi Primăriei Caransebeş pentru încrederea pe care mi-au acordat-o în vederea realizării acestui videoclip. Au fost trei zile fantastice, alături de oameni foarte veseli din municipiu, alături de tineri şi de copii care au zâmbit, care au râs, au dansat şi s-au jucat, cu care m-am plimbat peste tot prin acest oraş. A fost absolut minunat! Aici, la Caransebeş, parcă eşti undeva în Occident… Şi mă bucur, de asemenea, că am fost primit cu multă căldură, exact ca la mine acasă, pentru că stau foarte aproape de aici, la Reşiţa”, a spus realizatorul videoclipului, Sabin Dorohoi.
Pe parcursul vizionării, videoclipul „Happy Caransebeş” a fost lansat pe YouTube, acest tip de producţii fiind făcut, cu precădere, pentru mediul on-line, a mai spus tânărul regizor reşiţean.
Şi pentru a încheia articolul în nota în care vorbitorii şi-au încheiat discursurile, vă îndemnăm şi noi: „Share”-uiţi-l!
Bianca METEŞ