„Tabăra din inima satului” în Episcopia Caransebeșului


Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului a organizat, în perioada 3-9 februarie, în localitatea Marga, sesiunea de formare a voluntarilor din cadrul programului „Tabăra din inima satului”. Acţiunea s-a desfă­șurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caran­sebeșului, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și al Centrului de Tineret Moniom.

Scopul acestei tabere a fost formarea voluntarilor care vor participa, în vara acestui an, la programul de tabere intitulat „Tabăra din inima satului”, organizat de Episcopia Caransebeșului pentru copiii și tinerii din parohiile rurale ale eparhiei. Sesiunea de formare a voluntarilor, desfășurată pe parcursul a şapte zile, și-a propus să familiarizeze participanții cu sarcinile și responsabilitățile pe care le presupun calitatea de voluntar tabere, precum și să livreze tinerilor participanți conceptul de tabără, care va sta la baza organizării mai multor astfel de activități în satele eparhiei în vara acestui an. Echipele sunt alcătuite din 5-7 voluntari de fiecare tabără, sub îndrumarea unui coordonator, ce vor desfășura activități educative specifice taberelor de vară, în localitățile rurale ale eparhiei. Durata acestor tabere este de 3-5 zile, timp în care voluntarii, alături de preoții și profesorii din parohiile-gazdă, vor desfășura diverse activități cu copiii și tinerii, de la ateliere artistice, jocuri și concursuri educative, până la cateheze interactive, ateliere pro-vita sau ateliere de comunicare.

Părintele Mihai Ciucur conduce Departamentul de tineret al eparhiei și este cel care s-a ocupat de implementarea acestui proiect. Programul destinat copiilor și tinerilor din zonele rurale „Tabăra din inima satului” se înscrie în șirul manifestărilor organizate în eparhia noastră în Anul omagial al satului românesc (al preoților, învăță­torilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română.

Pr. Romulus FRÎNCU