Tabără de aventură în Munţii Ţarcu


Clubul Montan din Caransebeş organizează, începând din data de 26 iunie, o nouă serie la tabăra de la poalele Munţilor Ţarcu. Timp de o săptămână, cunoscutul alpinist Cornel Galescu i-a învăţat pe copiii cu vârste între 7 şi 15 ani, care iubesc muntele, să se descurce în situaţii-limită, ce este aventura şi cum trebuie respectat Muntele. Potrivit preşedintelui Clubului Montan, Cornel Galescu, programul a cuprins drumeţii, iniţiere în alpinism, jocuri şi concursuri, tir cu arcul, foc de tabără, noţiuni de geografie zonală, elemente de salvare montană, orientare turistică, rapel, escaladă pe stâncă şi pe panou, şi multe alte surprize. Pe lângă distracţie, copiilor le-a fost stimulat şi simţul civic, prin acţiuni de ecologizare pe cursul Văii Cuntu. Panoul de căţărat, plasa de păianjen şi piscina din tabără s-au numărat printre preferatele copiilor.

Ca de obicei şi această serie de tabără s-a încheiat cu imagini din expediţiile lui Coco Galescu în Himalaya, Alaska, Polul Nord, Patagonia, Alpi etc. ,,Prin activităţile noastre, încercăm, şi de cele mai multe ori şi reuşim, să-i convingem pe copii că, atunci când ai o atitudine hotărâtă, niciun obstacol nu e de netrecut. Felul în care lucrăm cu copiii la vârste fragede este esenţial pentru dezvoltarea personalităţii lor, a caracterului şi a echilibrului interior”, ne-a mai declarat alpinistul Cornel Galescu.

În această vară sunt aşteptate pe munte încă trei serii de copii: din 10 până în 16 iulie, din 24 până în 30 iulie şi din 7 până în 13 august. Pentru o săptămână în tabăra de aventură, părinţii plătesc câte 650 de lei, din care se acoperă cheltuielile de transport, cazare, trei mese pe zi, echipament, acces la piscină şi în Parcul de Aventură.

Carmen SENCO