Succes… ,,În cătarea puştii”


De curând, la Buzău a avut loc un Festival Naţional de Epigramă, prilej cu care s-a organizat şi un concurs pentru ,,Cea mai bună carte de umor a anului”. Astfel, la acest concurs au participat 16 autori cu cărţi proprii, volume care s-au tipărit după luna mai 2009 şi care conţin note de umor (epigrame, pamflete, fabule, cronici rimate, cuplete, proză scurtă umoristică).

Un juriu foarte exigent, alcătuit din prof. univ. Ştefan Cazimir, academician Mihai Cimpoi din Republica Moldova, şi George Corbu, a acordat premiul I cunoscutului epigramist caransebeşean Nicolae Nicolae, pentru cartea ,,În cătarea puştii” – Epigrame cu adresă –, apărută anul acesta la Editura NAGARD, din Lugoj.

Această recompensă vine să confirme, dacă mai era nevoie, talentul şi strădania unui epigramist recunoscut în tabăra spadasinilor, dar şi buna calitate a muncii lucrătorilor de la Editura NAGARD din Lugoj, simbioză de succes între cei doi factori – autorul şi editura –, pentru că acest prestigios act de cultură este consemnat pentru a doua oară. Şi sperăm să nu se oprească aici… (S. Berger)