Balta Sărată a fost în sfârşit „asanată”!


Despre mutarea celor 12 familii din cele două barăci, vechi de peste 100 de ani, din Balta Sărată, ziarul nostru a relatat în urmă cu o lună, atunci când scriam că locatarii acestora au fost mutaţi în incinta fostului Pavilion administrativ al Spitalului de Psihiatrie din zona „Ţarină”, în spaţii pe care le închiriază. În această situaţie s-a ajuns ca urmare a punerii în aplicare a unei Hotărâri a Consiliului Local Caransebeş, aprobată în luna septembrie, prin care aleşii municipali decideau demolarea respectivelor construcţii, care, având în vedere apropierea iernii, constituiau un pericol pentru cei care le locuiau, acoperişul putându-se prăbuşi în orice moment sub greutatea zăpezii. Totodată, administraţia locală a anunţat că pe terenul rămas după demolare intenţionează să amenajeze, cel mai probabil în cursul anului viitor, o zonă verde, un loc de recreere pentru cetăţenii din Balta Sărată, dar şi un punct care să îmbunătăţească estetica urbană a zonei.

Recent, s-a trecut la faza a doua a acestei operaţiuni – după mutarea celor 12 familii în noul spaţiu, situat în incinta fostului Spital de Psihiatrie –, iar cele două barăci, aflate practic oricum la un pas de a se prăbuşi, au fost demolate. Foştii chiriaşi n-au stat cu mâinile în sân, adunând, dintre ruinele invadate de şobolani, lemne, geamuri, uşi şi alte materiale rezultate în urma demolării.

Ar fi costat mai mult să refacem acele barăci şi, prin urmare, administraţia locală le-a dat familiilor alte locuinţe, care oferă condiţii mult mai decente decât aici, unde nu aveau nici măcar toaletă. Nicio familie din cele 12 nu ajunge în stradă“, a spus Ion Gheorghe Ştefan, şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare din cadrul Primăriei municipiului Caransebeş, structură care s-a ocupat de operaţiunea de demolare.

Asanarea” zonei a fost bine primită de locatarii blocurilor din apropiere, care s-au declarat uşuraţi că au scăpat de un adevărat focar de infecţie.

Sonia BERGER