Ştrandul se va deschide în 1 mai


Pentru că vremea este frumoasă, iar Caransebeşul are un ştrand la care anul trecut s-a lucrat până spre toamnă, primarul municipiului, Felix Borcean, a ţinut să facă, recent, câteva precizări pe această temă. Edilul a spus că anul acesta nu se va mai lucra acolo, cu excepţia operaţiunii de vopsire a bazinelor, deoarece bugetul local nu permite cheltuielile aferente instalării filtrelor de apă.

Vom amâna aceasta pentru anul viitor, deoarece nu putem să canalizăm toate resursele financiare spre ştrand, în detrimentul oraşului. Eu cred că, în momentul de faţă, ştrandul arată suficient de bine şi va fi deschis nu la 1 iunie, eu am propus data de 1 mai, asta, evident, dacă şi condiţiile meteorologice vor permite acest lucru. Şi în trecut, prima zi din mai era cea în care ştrandul îşi deschidea porţile, el chiar purtând numele de «1 Mai»”, a spus Felix Borcean.

Anul trecut, la ştrand a fost făcută compartimentarea bazinului mare, de dimensiuni olimpice, respectiv 50/25 metri şi o adâncime de 2,20 metri, oferind astfel posibilitatea folosirii bazinului şi de către persoane care nu ştiu să înoate, acum existând două bazine, unul de 25/15 metri şi 1,20 metri adâncime, şi un altul de 25/25 metri şi 1,60 metri adâncime. Între cele două a fost creată o cameră tehnică de 25 de metri lungime şi 10 metri lăţime, în care ar fi trebuit să fie înglobate pompele de recirculare a apei şi sistemele de filtrare, a căror instalare, conform declaraţiilor primarului Felix Borcean, a fost amânată. De asemenea, s-au mai făcut o serie de modificări la bazinul mic, unde a fost montat un tobogan pentru copii şi a fost amenajată o zonă de plajă cu umbrele şi şezlonguri. (B. Meteş)