,,Ştafeta Eco”, pe mânuţe bune


În după-amiaza zilei de 29 aprilie, 24 de elevi din ciclul primar de la Şcoala Generală Nr. 2 au desfăşurat o acţiune de curăţare a zonei din Parcul Teiuş, în Orăşelul Copiilor. Întreaga acţiune se încadrează în proiectul „Ştafeta Eco”, iniţiat de învăţătoarele Mihaela Pral şi Marinela Başulescu, de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga”, în urmă cu câteva săptămâni. Acestea au predat ştafeta învăţătoarelor Nicoleta Valuşescu şi Elena Lepădat, de la Şcoala Generală Nr. 8, acesta fiind preluată acum de micii voluntari coordonaţi de învăţătoarele Aurelia Pârvulescu şi Floarea Anderca.

Echipaţi cu mănuşi şi saci pentru curăţenie, elevii din clasa a III-a au făcut curăţenie în Orăşelul Copiilor, adunând hârtiile, pungile de plastic, pet-urile şi bucăţile de lemn. Şi, ca totul să strălucească de curăţenie, i-au ajutat pe lucrătorii de la S.P.A.D.P.P. Caransebeş la vopsirea gardului sau a scărilor din lemn de la tobogane, în pregătirea acestora pentru Ruga la Oraş, ce se desfăşoară de câţiva ani în preajma Duminicii Tomii, în prima săptămână după Paşte.

La sfârşitul acţiunii, copiii s-au relaxat în Parcul de distracţii. „Vreau ca locul de joacă să fie tot timpul curat, aşa cum este acum!”, a afirmat Sebi Istrate, unul dintre elevii voluntari, susţinut de colegii săi Adi Jurcă şi Petrică Pîrvu, care se declară dornici de a mai face astfel de acţiuni de voluntariat, fiindcă, după spusele lor, „Curăţenia la locul de joacă este foarte importantă pentru sănătate.”

Învăţătoarea Ica Pîrvulescu ne-a declarat că astfel de iniţiative sunt întotdeauna binevenite pentru educarea copiilor şi, prin ei, a adulţilor, în spirit ecologic.

Tiana MESNER