Ştafeta albastră Invictus a trecut prin CaransebeşSub sloganul „Educăm generațiile actuale și viitoare în spiritul respectului față de eroi și valorile naționale! Dragostea față de România și respectul pentru eroii de ieri și de azi ne unesc, la #ŞtafetaVeteranilor!”, Echipa Invictus, care şi-a propus să ajungă la Carei, oraş în care drapelul României a fluturat cu ocazia Zilei Armatei Române, a străbătut săptămâna trecută şi judeţul Caraş-Severin.
„Oare cum am putea să le răsplătim jertfa celor care s-au sacrificat pentru patria noastră? Înainte de a duce Ştafeta albastră la Timișoara, invictușii bănățeni trec pe la monumentele care au fost ridicate în cinstea celor căzuți pe front, pentru a păstra vie memoria acestora, pentru a depune câteva flori, a ține un moment de reculegere și a aduce mai aproape de suflet Drapelul tricolor, element simbolic ce ne leagă de trecut, de prezent și, cu siguranță, ne va lega și de viitor. Militari și civili, adulți și copii, toți alături de Ştafeta albastră, din respect pentru eroi! Go Invictus!”, a scris pe pagina de facebook Invictus România.
De la Reşiţa, Ştafeta Veteranilor a ajuns la Caransebeş, unde Echipa Invictus a fost așteptată de antrenorul de atletism Cristian Dragomir, alături de atleți de la Clubul Sportiv Școlar din municipiu, membrii acesteia ţinând un moment de reculegere la statuia Generalului Ioan Dragalina.
De la Caransebeş s-a plecat spre Lugoj, apoi spre Buziaș şi Timișoara, după care s-a alergat spre Arad, unde s-a predat ștafeta care a ajuns în 24 octombrie la Oradea şi a plecat spre Carei, oraş în care Ştafeta albastră, simbolizând culoarea albastră din drapelul României, alături de celelalte două ștafete din țară reprezentând culorile roșu și galben, s-au unit într-un drapel simbolic, cu ocazia Zilei Armatei Române. (S. Rogoz)