Stadionul Municipal se pregăteşte de Liga a II-a


stadion 2.jpgChiar dacă ultimele meciuri din returul campionatului trecut le-a disputat pe Stadionul Municipal, odată cu promovarea echipei FC Caransebeş în Liga a II-a pretenţiile cresc, astfel că arena din Parcul Teiuş a intrat într-un amplu proces de modernizare.

Astfel, pe partea laterală a tribunei principale urmează să se construiască scări metalice cu platouri intercalate, până la ultimul nivel, pentru ca intrarea în tribuna oficială să se facă separat. Ultimele trei rânduri de scaune din tribună vor fi demontate şi vor completa băncuţele lipsă de la tribuna mică, de pe cealaltă parte a stadionului. În locul celor trei rânduri de scaune se va realiza o construcţie din termopan, străbătută de la un capăt la altul de un culoar de-a lungul căruia vor fi cabine pentru VIP-uri, sponsori, presă etc.

Intrarea autocarelor şi a maşinilor oficiale se va face pe partea stângă a aleii de acces pentru spectatori, pe un drum care va fi separat de alee printr-un gard cu o înălţime de doi metri şi care va duce direct sub tribună, la vestiare.

În ceea ce priveşte terenul, conform ROAF, el trebuie să aibă între 100 şi 105 metri, în lungime, iar cel de pe arena din Teiuş măsoară 109 metri, astfel că va fi scurtat cu 4 metri, şi totuşi va avea lungimea maxim admisă. Lăţimea, tot conform ROAF, trebuie să fie cuprinsă între 62 şi 68 de metri, parametri în care terenul din Teiuş se încadrează, şi tot la limita maximă.

Sub tribuna principală, care adăposteşte vestiarele şi cabinele oficiale, se lucrează la cabinetul antidoping şi la cel medical. În sala de conferinţe se montează parchetul şi se aduce mobilier nou, iar în vederea asigurării apei calde se mai montează un boiler.

Sorin ROGOZ

Mai multe despre acest subiect puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 10 iulie.