Stadionul Municipal „se îmbracă” de gală


Chiar dacă ultimele meciuri din returul campionatului trecut le-a disputat pe Stadionul Municipal, odată cu promovarea echipei FC Caransebeş în Liga a II-a pretenţiile cresc, astfel că arena din Parcul Teiuş a intrat într-un amplu proces de modernizare. Pe de o parte este vorba despre reparaţii curente, având în vedere că ani buni aici nu s-a mai bătut nici măcar un cui, iar pe de altă parte este vorba despre condiţiile impuse de Federaţia Română de Fotbal pentru omologarea stadionului în vederea găzduirii meciurilor dintr-un eşalon superior celui în care a activat până acum echipa gugulană.

Astfel, pe partea laterală a tribunei principale, urmează să se construiască scări metalice cu platouri intercalate, până la ultimul nivel, pentru ca intrarea în tribuna oficială să se facă separat. Ultimele trei rânduri de scaune din tribună vor fi demontate şi vor completa băncuţele lipsă de la tribuna mică, de pe cealaltă parte a stadionului. În locul celor trei rânduri de scaune se va realiza o construcţie din termopan, străbătută de la un capăt la altul de un culoar de-a lungul căruia vor fi cabine pentru VIP-uri, sponsori, presă etc., după modelul celei existente pe Stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara. În locul fostei tribune oficiale vor exista cabine pentru transmisiunile Radio şi TV, iar zidul din spate al tribunei va fi înălţat cu un metru.

Intrarea autocarelor şi a maşinilor oficiale se va face pe partea stângă a aleii de acces pentru spectatori, pe un drum care va fi separat de alee printr-un gard cu o înălţime de doi metri şi care va duce direct sub tribună, la vestiare.

Galeriile formaţiilor oaspete vor avea rezervate locuri în tribuna mică, iar sectorul va fi delimitat în stânga şi în dreapta cu garduri.

Deoarece Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) prevede ca băncile de rezerve să fie la minimum 5 metri de culoarul pe care jucătorii intră pe teren, iar la Stadionul Municipal această distanţă nu este respectată, atât banca tehnică a gazdelor, cât şi cea a oaspeţilor vor fi mutate.

În ceea ce priveşte terenul, conform ROAF, el trebuie să aibă între 100 şi 105 metri, în lungime, iar cel de pe arena din Teiuş măsoară 109 metri, astfel că va fi scurtat cu 4 metri, şi totuşi va avea lungimea maxim admisă. Lăţimea, tot conform ROAF, trebuie să fie cuprinsă între 62 şi 68 de metri, parametri în care terenul din Teiuş se încadrează, şi tot la limita maximă. În aceste zile, la stadion trebuie să sosească opt aspersoare de mare putere, care vor fi distribuite pe întreaga suprafaţă a terenului, astfel ca gazonul să fie udat în întregime. De asemenea, pe porţiunile unde aceasta lipsea, s-a semănat iarbă.

Sub tribuna principală, care adăposteşte vestiarele şi cabinele oficiale, se lucrează la cabinetul antidoping şi la cel medical. În sala de conferinţe se montează parchetul şi se aduce mobilier nou, iar în vederea asigurării apei calde se mai montează un boiler.

De asemenea, bordura care mărgineşte gazonul, care e spartă şi pe alocuri chiar lipseşte, va fi înlocuită de firma care execută lucrările de modernizare a arenei.

Comisia de omologare a Stadionului Municipal din Parcul Teiuş va sosi la Caransebeş în intervalul 10-15 august, dată până la care toate lucrările trebuie finalizate.

  • Pe terenul CAROMET (Stadionul 1 Mai), aflat în vecinătate, se vor antrena grupele de copii şi juniori ale FC Caransebeş.

Sorin ROGOZ