Sorin Maxim, reales în fruntea ROREGDirectorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, a fost reales săptămâna trecută în funcția de președinte al Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG, pentru încă un mandat de 2 ani, cel de-al patrulea la conducerea ROREG.
„Prioritatea noastră, în acest nou mandat, este coordonarea pregătirii viitoarei perioade de programare 2021-2027, perioadă care se dorește a fi descentralizată din punct de vedere al gestiunii finanțărilor europene, agențiile având un rol mult mai important în ceea ce înseamnă managementul fondurilor”, a punctat președintele ROREG, Sorin Maxim.
ROREG are în pregătire și două proiecte importante finanțate prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020. Primul vizează întărirea transferului de expertiză între și către autoritățile publice locale și județene, iar cel de-al doilea are în vedere intensificarea promovării și informării potențialilor beneficiari asupra oportunităților de finanțare din următorul ciclu financiar, am fost informaţi printr-un comunicat al ADR Vest. (B. Meteş)