Sorin Frunzăverde: „În Caraş-Severin, nu am avut în PSD un aliat!”


 În cadrul unei recente conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, şi-a acuzat partenerii social-democraţi că nu au respectat niciuna dintre prevederile conţinute de Protocolul USL încheiat la nivel naţional. Vicepreşedintele liberal s-a referit la câţiva dintre fruntaşii PSD, care, înainte de alegerile locale din 10 iunie, i-au făcut anticampanie, aceştia îndemnând electoratul, mai mult sau mai puţin voalat, să voteze alt candidat. (S. Berger)

 

Presedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, îi acuză pe partenerii social-democraţi din Caraş-Severin că nu au respectat niciuna dintre prevederile Protocolului USL încheiat la nivel naţional. Vicepreşedintele PNL a declarat joi, 28 iunie, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, că, în Caraş-Severin, Uniunea Social-Liberală s-a confruntat, în campania electorală din timpul alegerilor locale, cu o situaţie neaşteptată.

„Eu am crezut în onestitatea raporturilor din interiorul Uniunii Social-Liberale. Mai mult, USL a câştigat, în Caraş-Severin, 65 de primării dintr-un total de 77, o realizare remarcabilă, are majoritatea în aproape toate Consiliile locale şi în cel judeţean. Din nefericire, nu am avut în PSD Caraş-Severin, şi mă refer aici la câţiva dintre fruntaşii partidului, pe parcursul campaniei electorale, aliaţii pe care speram să îi avem, cu toate că şeful campaniei electorale, pentru USL, a fost din partea PSD. În realitate, mi se făcea anticampanie, indicându-se, mai mult sau mai puţin voalat, numele unui alt candidat, acţiune politică de neînţeles pentru mine”, a afirmat Sorin Frunzăverde.

Vicepreşedintele PNL a declarat că nu crede că există motivaţiunea că prin venirea lui şi a colegilor săi în PNL, această formaţiune politică a devenit mai puternică. Afirmaţia este corectă, a spus Frunzăverde, dar aceasta nu înseamnă să transformi o realitate în adversitate.

„Aşa a ajuns PSD la putere. Are primul-ministru al României şi foarte mulţi miniştri importanţi. Dacă la nivel naţional acest lucru se recunoaşte, la nivel judeţean am asistat la tot felul de lamentări pe aceasta temă, adică PNL a devenit mai puternic, iar social-democraţii ar fi perdanţii acestui nou raport de forţe politice. Din păcate, nimic din ceea ce a fost stipulat în Protocolul pe baza căruia a funcţionat şi funcţionează USL nu a fost respectat, în Caraş-Severin, pe timpul acestei campanii electorale. Există angajaţi ai demnitarilor PSD care nu fac altceva decât să împroaşte cu noroi în reprezentanţii Partidului Naţional Liberal, la modul abject. Din această cauză, îmi rezerv dreptul de a-i acţiona în justiţie”, a mai declarat Frunzăverde.

În opinia vicpreşedintelui PNL, în special la Reşiţa, a fost dusă o campanie a neadevărului.

Sorin Frunzăverde a spus că nu a făcut aceste declaraţii în timpul campaniei electorale, pentru că acest lucru ar fi dăunat oricărui candidat social-liberal, precum şi scorului obţinut de USL.