Soceniul are „drum de centură”


Pentru a fluidiza circulaţia de pe Drumul Naţional 58, ce leagă Reşiţa de Caransebeş, pe porţiunea care străbate satul Soceni, Primăria Ezeriş a accesat un program european, respectivul proiect prevăzând unirea unor drumuri agricole pentru a le transforma, într-un final, în ceea ce s-ar putea numi o „centură a satului”. În felul acesta, circulaţia autovehiculelor pe tronsonul de drum care străbate Soceniul nu ar mai fi îngreunată de căruţe, tractoare şi alte utilaje care se deplasează în zonele agricole.

„Ideea a fost aceea de a descongestiona circulaţia pe DN 58, respectiv de a scoate căruţele şi utilajele agricole de pe acest drum, şi de a scoate traficul în extravilan. Proprietarii de astfel de utilaje ajung la ieşirea din Soceni spre Reşiţa, traversează Drumul Naţional 58, după care drumul se bifurcă – o parte urmează un traseu spre Ezeriş şi ajunge la Pasajul CFR, cealaltă bretea a drumului mergând spre Kilometrul 8”, a spus Ioan Rusu, primarul comunei Ezeriş.

Drumul are o lungime de 7 kilometri, dintre care 6 vor fi asfaltaţi, şi vor fi construite două poduri de 14 metri peste pârâul Tău. Iniţial, valoarea totală a proiectului derulat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală a fost de un milion de euro, însă, în urma licitaţiilor, lucrările au fost realizate cu doar 650.000 de euro.

Mădălina DOMAN