Situaţiile de Urgenţă, în Teiuş


În perioada 27-29 iunie, în Parcul Teiuş din Caransebeş s-a desfăşurat faza zonală a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Prim-Ajutor Calificat.

În cadrul acţiunii, au fost evaluate competenţele profesionale şi abilităţile privind descarcerarea din vehicule şi acordarea primului-ajutor calificat, ale celor cinci echipaje de pompieri militari din judeţele Arad, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

În proba Descarcerarea din vehicule, pe locul I s-a clasat echipajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, locul II – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, iar locul III a fost ocupat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara.

La proba Acordarea primului ajutor calificat, clasamentul a arătat astfel: locul I – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, locul II – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, locul III – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş.

Echipele câştigătoare ale celor două probe s-au calificat pentru faza naţională a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Prim-Ajutor Calificat. (B. Naum)