Sisteme fotovoltaice pentru şapte comune cărăşeneAdministraţia Fondului pentru Mediu a lansat pentru prima dată Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare se încheie în data de 10 iulie.
Scopul programului îl reprezintă finanţarea achiziţionării şi instalării sistemelor de panouri fotovoltaice, creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin producerea de energie electrică din surse regenerabile, la locuinţele situate la cel puţin 2 km faţă de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice şi prin reducerea utilizării combustibililor convenţionali.
Beneficiarii programului sunt unitățile administrativ-teritoriale cărora le-au fost aprobate dosarele de finanțare și care au încheiat un contract de finanțare nerambursabilă cu AFM. În Caraş-Severin, este vorba despre 300 de gospodării isolate din comunele Armeniș, Băuțar, Buchin, Cornereva, Lăpușnicu Mare, Sichevița și Topleț, iar suma alocată se ridică la circa 8,2 milioane lei.
Dosarele se depun la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin, care oferă beneficiarilor şi consultanţă pentru întocmirea corectă a documentației necesare obținerii finanțării.
Bianca METEŞ