Meci de vacanţă, în „Staţiunea” TeiuşViitorul Caransebeş – AS Metalul Bocşa 3-0 (2-0)
Duminică, 2 iunie, în etapa cu numărul 25 a Ligii a IV-a, penultima a campionatului, Viitorul Caransebeş a întâlnit-o, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe Metalul Bocşa, într-o partidă care a avut un aer de vacanţă, un meci plăcut, fără durităţi şi în care gazdele au evoluat dezinvolt, parcă fără să le intereseze nicio clipă scorul înscris pe tabela de marcaj.
Prima fază de poartă s-a consemnat în minutul 2, atunci când Negoescu i-a pasat pe dreapta lui Megheleş, acesta a avansat şi a şutat din alergare, la colţul lung, mingea trecând la doar câţiva centimetri de ţintă.
Gazdele au deschis scorul două minute mai târziu, după ce Mărgan a bătut un aut de pe partea stângă, mingea a ajuns la Jula, acesta a driblat doi adversari şi, de la 25 de metri, a şutat plasat în stânga lui Roşu, care, oricât s-a întins, nu a reuşit să oprească balonul în drumul său spre plasă.
Bocşenii au avut şi ei o fază periculoasă în minutul 11, şutul bun, de la 20 de metri, al lui Arimiea fiind deviat de Birăescu din vinclul drept, în corner.
Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 16, atunci când Al. Nicola a luat o acţiune pe cont propriu pe partea stângă, a intrat în careu şi a centrat, apărătorii bocşeni au respins, Negoescu a recuperat şi, de la 18 metri, a trimis un şut excelent, sub bară, făcând inutilă intervenţia lui Roşu.
În minutul 22, R. Nicola, de la oaspeţi, a pătruns frontal, i-a pasat lui B. Iancu în careu, însă Birăescu a ieşit şi l-a blocat pe acesta la 8 metri, fază la care s-a dictat oricum fault în atac, ambii jucători având nevoie de îngrijiri medicale.
Gazdele au controlat autoritar jocul, au desenat frumos, mingea circulând pe trasee exersate probabil la antrenament, iar în minutul 30 au avut o nouă fază spectaculoasă, după ce Al. Nicola i-a pasat, de pe stânga, lui Negoescu în careu, acesta a driblat doi adversari, după care i-a întors lui Neagu, care, de la 14 metri, a trimis puţin peste poarta bocşeană. Peste două minute, Negoescu a executat un corner de pe dreapta, mingea a ajuns la Jula, acesta i-a trimis perfect lui Neagu, care, de la doar 6 metri, a şutat la colţul scurt, însă balonul s-a oprit în plasa laterală. În minutul 44, Jula a recuperat o minge în jumătatea proprie, i-a pasat lung, pe dreapta, lui Boieriu-Ujică, centrarea pe jos a acestuia, în gura porţii, fiind reluată de Neagu în bara transversală.
Repriza a doua a fost mult mai cuminte, gazdele dominând clar jocul, dar parcă fără a încerca cu tot dinadinsul să înscrie. Abia în minutul 70, băieţii antrenaţi de Ion Bica au avut prima fază periculoasă, prin Jula, care a făcut o cursă frontală de 30 de metri şi a şutat din marginea careului, însă balonul a trecut la doar câţiva centimetri de bara dreaptă a porţii apărate de Roşu.
Caransebeşenii şi-au mărit avantajul, stabilind totodată şi scorul final, în minutul 77, atunci când Enache a fost faultat la marginea careului de Al. Călin, gazdele au cerut penalty, bocşenii au protestat, centralul Dragoş Timofticiuc acordând în cele din urmă lovitură de pedeapsă după ce s-a consultat cu asistentul Răzvan Toader. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Neagu, care a transformat cu siguranţă, trimiţând în dreapta lui Roşu.
Ultima fază importantă s-a petrecut în minutul 85, când Neagu l-a angajat în adâncime pe Negoescu, şutul acestuia de la limita careului fiind respins de Roşu, Boieriu-Ujică a recuperat pe partea dreaptă, a intrat în careu şi a şutat din unghi, însă mingea a şters stâlpul drept al porţii bocşene.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, C. Arnăut, R. Stanislav (min. 37, B. Dragomir), I. Mărgan (85, C. Govoşdeanu), N. Jula, N. Stanca (35, F. Boieriu-Ujică), A. Megheleş, I. Feneş, Al. Nicola (68, D. Enache), A. Neagu, C. Negoescu; rezervă, I. Drăgoi. Antrenor, Ion Bica.
AS Metalul Bocşa: M. Roşu, N. Turc (46, A. Ciobanu), G. Mustaţă, Gh. Călin, C. Dumitru, R. Nicola (79, O. Groze), C. Iancu, D. Benke, A. Arimiea, B. Iancu, Al. Călin. Antrenor, Gheorghe Mărgineanţu.
A arbitrat la centru Dragoş Timofticiuc, asistat la cele două linii de Răzvan Toader şi Adeline Baciu.
Observatori: Sorin Costachi, Antonel Burtea.
Sorin ROGOZ