Şi bătut, şi cu banii luaţi…


În data de 19 martie, un tânăr în vârstă de 28 de ani, domiciliat în satul Măru, comuna Zăvoi, a fost tâlhărit şi bătut cu sălbăticie de trei persoane. Şocantul incident s-a petrecut în apropierea satului Ciuta, comuna Obreja. Mihai Petru Drăghici staţiona în interes de serviciu în parcarea de taximetre din Centrul Civic al oraşului Oţelu Roşu, în momentul în care trei clienţi necunoscuţi de acesta i-au solicitat să fie transportaţi în satul Maciova. Pe traseu, însă, în apropierea satului Ciuta, oamenii l-au rugat pe şofer să oprească maşina în câmp şi au tăbărât pe acesta, tâlhărindu-l de telefonul mobil, portofelul cu 60 de lei, CD-playerul auto, cheile de contact şi casa de marcat. Mai mult, în timpul conflictului, a fost avariată şi maşina.

După ce a reuşit să scape din mâinile răufăcătorilor, Mihai Petru Drăghici a sunat la Numărul Unic de Urgenţă 112. Poliţiştii au sosit prompt la locul incidentului, şi, împreună cu şoferul de taxi bătut şi tâlhărit, au plecat după agresori.

Cele trei persoane au fost identificate la scurt timp pe Drumul Judeţean 680B, între localităţile Constantin Daicoviciu şi Maciova. Este vorba despre D. Iosif-Daniel, de 38 de ani, din comuna Obreja, P. Ioan-Paul, de 20 de ani, şi P.V.-I., de 17 ani, ambii din Maciova. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că, după comiterea tâlhăriei, cei trei au împărţit banii sustraşi, iar bunurile le-au ascuns cu complicitatea unui alt tânăr în vârstă de 20 ani, V. Adrian, tot din Maciova. Ulterior, l-au contactat pe consăteanul lor G. Ioan, care deţinea autoturismul oprit în trafic, pentru a-i transporta în municipiul Lugoj, fără ca acesta să aibă cunoştinţă despre fapta comisă de cei patru.

În momentul de faţă, tânărul este internat la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, fiind ţinut sub supraveghere medicală strictă. Tatăl taximetristului tâlhărit şi bătut cu bestialitate este în stare de şoc, în urma celor întâmplate.

De adăugat faptul că prejudiciul, în valoare de 3.200 de lei, a fost recuperat de poliţişti şi restituit părţii vătămate. Judecătoria Caransebeş a emis pe numele agresorilor majori mandate de arest preventiv pe o perioadă de 29 de zile, iar pentru minor – de 19 zile, pentru infracţiunea de tâlhărie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă ani buni de închisoare.

Liviu DINU

Sonia BERGER