6 milioane de lei pentru spitalul din CaransebeșZilele trecute, primarul Felix Borcean a anunţat că discuțiile purtate recent cu ministrul Sorin Grindeanu și cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Alexandru Rogobete, au început să se concretizeze. Mai exact, solicitarea făcută în luna ianuarie de Primăria Caransebeș a fost aprobată şi, prin urmare, că Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș va beneficia în perioada următoare de o importantă sumă de bani cu care se vor repara unele secții ale unităţii medicale și se va achiziționa aparatură de ultimă generație.
„Am trimis săptămânile trecute o cerere de finanțare pentru aparatură medicală și reparații pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și am primit și vestea cea bună – întreaga sumă pe care am cerut-o, cu specificații exacte pentru ce tipuri de aparatură, evident, în colaborare cu spitalul, toate cele pe care le-au trecut în lista de cerințe au fost aprobate. Este vorba despre o sumă totală de 6,1 milioane de lei, din care două milioane de lei sunt alocați pentru lucrări de reabilitare ale secțiilor spitalului, iar restul de 4,1 milioane de lei reprezintă aparatură medicală pentru Neurologie, Bloc operator, Cardiologie, Obstetrică-Ginecologie, Laborator analize medicale, Dermatologie și Anatomie patologică, ORL, Chirurgie toracică, Radiologie, Compartimentul Primiri Urgențe și Chirurgie plastică. Aproape toate secțiile au făcut solicitări, astfel încât spitalul din Caransebeș va beneficia în curând de aparatură complet nouă. De asemenea, cele două milioane de lei, care se adaugă unei alte sume de un milion de lei primită prin bugetul național, vor întregi salba de realizări la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Trei milioane pentru lucrări de reabilitare și încă patru milioane pentru aparatură medicală”, a declarat Felix Borcean.
Finanțarea – a mai adăugat edilul – se face de către Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, iar printre aparatele care vor ajunge la spital se numără turnuri complete pentru laparoscopie și artroscopie, toracoscop, ecograf cu sondă convexă, ecograf cu patru sonde 4D, fibroendoscop, procesator automat de țesuturi, aspirator mobil pentru nou-născuți la sala de nașteri sau electrocardiotacograf.
Sonia BERGER